Dynamo 1 pakt de draad weer op

De grote vraag voorafgaand aan de wedstrijd tussen Dynamo 1 en Heva VCV uit Varsseveld was hoe de Tubberger dames de eerste verliespartij hadden verwerkt. Kon het jonge team van Johan Booyink en Raymond Keemers het goede niveau weer oppakken? Het antwoord was duidelijk en de 4-0 overwinning zei alles.

Het eerste damesteam van Dynamo Tubbergen begon met Jette Kuipers, Lieke Mensink, Jorieke Loohuis, Manon Steggink, Jilke Rikhof, Mareille Huiskes en libero Anouk Boerrigter. Het was aanvankelijk nog wat zoekende. VCV – gesteund door haar 4-0 overwinning in de laatste wedstrijd – liet zien niet voor niets naar Tubbergen te zijn gekomen. Tot de 13 punten was het verschil nooit groter dan 2 punten. Vanaf dat moment begon Dynamo 1 onder aanvoering van Mareille Huiskes de servedruk op te voeren. Passend en verdedigend stond het ook beter waardoor het verschil gemaakt kon worden. De Tubberger dames kwamen niet meer in de problemen en wonnen toch nog redelijk eenvoudig met 25-19.

De tweede set was een heel ander verhaal. VCV nam van meet af aan een voorsprong van 4 punten. De pass-lijn van de oranjehemden had het moeilijk. Met name de nummer 2 van VCV serveerde messcherp en het leek erop dat de set naar de dames uit Varsseveld ging. Maar zoals wel vaker dit seizoen toonde Dynamo 1 veerkracht en kwam – naarmate het eind naderde – steeds dichterbij. Bij de 23 was de stand weer gelijk. Eerlijk is eerlijk, vanaf dat moment zat het Dynamo 1 heel erg mee. Met name het laatste punt was technisch gezien niet het meest fraaie punt wat Dynamo 1 dit seizoen gemaakt heeft. Het zorgde wel voor setwinst en begrijpelijke frustatie bij VCV (28-26).

In de derde set startte Dynamo 1 wat stroef maar was daarna op alle fronten de bovenliggende partij. Wies Bekhuis – ingevallen voor Mareille Huiskes – zette de lijnen uitstekend uit. Met name de ontketende Lieke Mensink was een grote plaag voor de gasten uit de Achterhoek. Zonder ook maar een moment te verslappen werd de set met 25-15 binnen gehaald.

De winst was binnen, maar Dynamo 1 wilde meer. En dat pleit voor dit team. De vierde set was een kopie van de derde set. Halverwege de set was het verzet gebroken bij het team van Frans Jordens. Serverend kon Dynamo de bezoekers onder druk blijven zetten. Anouk Boerrigter zette het verdedigend goed neer, waardoor Wies Bekhuis naar hartenlust kon variƫren. Met 25-18 werd ook de vierde set binnen gehaald en bleven alle punten in Tubbergen.

Met name over het niveau en de teamprestatie kan Dynamo 1 meer dan tevreden zijn. Het team blijft op een keurige tweede plaats staan in de eerste divisie met 2 punten, maar ook een wedstrijd achterstand op koploper en buurvrouwen van de Krekkers 1.