TVC 1 zegeviert in eerste competitieduel

Het eerste elftal van TVC’28 heeft het allereerste thuisduel van het nieuwe seizoen gewonnen.

In de eerste minuten waren de Tubbergen positioneel zoekend naar een oplossing om Voorwaarts aan te pakken, maar dit lukte niet of nauwelijks. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de tegenstander, wat in de 12e minuut zelfs resulteerde in een doelpunt.

Hierna volgde een rommelige periode, waarna TVC 1 na een half uur eindelijk grip kreeg op de tegenstander. Door een blessure bij Stef Roelofs werd hij vervangen door Jeffrey Huizinga. Grote kansen werden niet gecreƫerd, waardoor de ruststand op 1-0 bleef steken.

TVC 1 kwam de tweede helft feller uit de kleedkamer en dat resulteerde na 5 minuten al in de 1-1. Deze werd door Okke Schepers met een droge knal vanaf de rand van het 16-metergebied gemaakt. Hierna volgden nog een paar grote kansen, maar gescoord werd er niet.

Rond de 65e minuut moest Ruud Hesselink twee keer redden om de plots voor het doel opdoemende Voorwaarts-spelers van een voorsprong te weerhouden. Uit een corner in de 73e minuut van Okke Schepers ontstond een ware scrimmage voor de goal van Voorwaarts, maar op miraculeuze wijze wisten de mannen uit Twello het doel schoon te houden.

De druk van TVC 1 nam echter toe en dat bracht de bezoekers in verwarring. Dit leidde in de 80e minuut tot een schlemielige situatie aan de kant van Voorwaarts. De laatste man wilde rustig terugspelen op zijn doelman, maar Kelvin Stopel had dit doorzien en wist als een duveltje uit een doosje de bal over de keeper van Voorwaarts te koppen met eindstand 1-2 tot resultaat.

Tot de laatste minuut bleef het spannend, maar de mannen van coach Michiel Mensink konden uiteindelijk een terechte overwinning bijschrijven.