Ondernemers bijeen voor invoeren reclamebelasting en oprichting fonds

Foto: Redactie

Als het aan de OVT en StBCT ligt, zullen beide ondernemersverenigingen binnenkort opgaan in de Stichting Ondernemershart Tubbergen. Op 1 september komen alle Tubbergse ondernemers die binnen een bepaald centrumgebied hun bedrijf hebben, bijeen voor nader overleg. Dan wordt ook besproken waaraan de voorgenomen reclamebelasting wordt besteed.

Op dit moment is een werkgroep, bestaande uit leden van de Ondernemersvereniging Tubbergen (OVT) en de Stichting Belangenbehartiging Centrumondernemers Tubbergen (StBCT), in een vergevorderd stadium om een nieuwe stichting t.b.v. een ondernemersfonds te realiseren. Deze rechtsvorm zal worden opgericht door de Ondernemersvereniging Hart Tubbergen, waarvan inmiddels al vele ondernemers lid zijn.

Zoals bekend zullen de OVT en StBCT worden opgeheven. Een belangrijke taak van de nog op te richten stichting zal het beheren van het Ondernemersfonds voor Tubbergen zijn. Het doel van dit fonds is Tubbergen nog meer tot één van de meest aantrekkelijke (winkel)dorpen van Noordoost-Twente te laten verworden.

De werkgroep is inmiddels een eind op weg. “Alle ondernemers in het gebied die het aangaan, het zogenaamde afgebakende reclamebelastinggebied, zijn inmiddels benaderd. Zij hebben kunnen aangeven of zij wel of niet positief tegenover de oprichting van het Ondernemersfonds en daarmee het invoeren van reclamebelasting staan.” Voor zover de werkgroep nu kan overzien, lijken de meeste ondernemers in te stemmen met de voorgenomen plannen.

Bijeenkomst
Om de nieuwe start zo breed mogelijk gedragen te krijgen, nodigt de werkgroep alle desbetreffende ondernemers, bestuurders en andere belanghebbenden uit voor een informele bijeenkomst. Deze zal op 1 september plaatsvinden op het Centrumplein te Tubbergen. Bij slecht weer wordt eventueel uitgeweken naar ’t Oale Roadhoes. De aanvang is 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen