Omleiding voor Albergen-Zenderen via Almelo

De provinciale weg N744 tussen Albergen en Zenderen
Foto: Redactie

Verkeer van Albergen naar Zenderen moet vanaf maandag omrijden via Almelo. Dan beginnen de wegwerkzaamheden aan de provinciale weg N744.

Bedrijven en aanwonenden zijn wel vanuit de richting Zenderen bereikbaar. Daarmee wordt gedurende de werkzaamheden continu rekening gehouden, zo laat de provincie Overijssel weten.

Het werk aan de N744 verloopt in 5 fasen, te beginnen met een klein deel vanaf de bebouwde kom Albergen tot Kanaal Zuidzijde (21 tot en met 24 maart). Daarna is het deel tussen kanaal en Broekhuisweg aan de beurt (tot 5 april), gevolgd door het langste traject tot de Bekkingvelderweg (tot 12 april). Fase 4 betreft het weggedeelte vanaf dat punt tot de kruising met de Prinsenweg in Zenderen (tot 20 april) en als laatste het stukje Prinsenweg tot Het Stegehuis (tot 26 april).

Het asfalt wordt vervangen en er komen nieuwe wegmarkeringen. Ook het fietspad wordt op delen gerepareerd. Als het weer meezit, is de klus na 5,5 weken klaar. De omleiding is via de Almelosesstraat-Bornsestraat naar Almelo en vervolgens via de Ootmarsumseweg naar Albergen.

Als de N744 is opgeknapt, krijgt de aansluiting met de Prinsenweg en Het Stegehuis geel asfalt. Zo moet de alertheid van bestuurders worden vergroot. De oversteekplaats voor kinderen wordt voorzien van gekleurde palen. De veiligheid van fietsers en voetgangers wordt verder verbeterd door het voetpad met een groenstrook te scheiden van de weg.