Financiën voor nieuwe sporthal Tubbergen nog niet rond

Foto:

Vanavond zijn de plannen voor een nieuwe, duurzame sporthal in Tubbergen aan de raadscommissie Bestuur en Samenleving gepresenteerd. Stichting Sport en Recreatie Tubbergen (SSRT), beoogd exploitant van de opvolger van de Burgemeester Verdegaalhal, nam dit voor haar rekening.

Uit de presentatie werd duidelijk dat het plan bijna gereed voor uitvoering is, maar dat er nog aanvullende financiële middelen nodig zijn voordat daadwerkelijk gestart kan worden. “Waar we nu nog heel druk mee zijn is om de financiën rond te  krijgen. De gemeente financiert een belangrijk deel en de SSRT is op zoek naar de overige gelden die nodig zijn”, aldus Harry Oosterhof, directeur van de SSRT.
De bouwkosten van de hal bedragen bijna €3 miljoen. De jaarlijkse exploitatie wordt op ruim €200.000 geschat. Door nieuwe hal is de exploitatie voor de lange termijn gegarandeerd. De bestaande Burgemeester Verdegaalhal voldeed al enige tijd niet meer aan de verwachtingen en eisen van deze tijd. De gemeente zou jaarlijks een behoorlijk bedrag voor deze hal moeten reserveren om hem up-to-date te houden. Door de nieuwe hal vallen deze jaarlijkse kosten weg waardoor op lange termijn de gemeente (veel) voordeliger uit is.
Nieuwbouw goedkoper
Volgens wethouder De Witte van de gemeente Tubbergen is nieuwbouw op termijn de goedkoopste oplossing. “Aan een sporthal worden voortdurend nieuwe eisen gesteld. De bestaande hal is gedateerd. Daar zouden we in moeten blijven investeren. Door de nieuwbouw en de daaronder liggende exploitatie zijn we op termijn veel goedkoper uit. Bovendien heeft de nieuwe sporthal met 4 zaaldelen meer ruimte dan de Burgemeester Verdegaalhal en voorziet hiermee in een directe behoefte van de sport. Tegelijk heeft de hal een zodanige capaciteit dat dit niet ten koste gaat van de sportactiviteiten in de sportzalen van de omliggende dorpen.”
Voldoende inspraak
Wekelijks zullen 1.000 mensen gebruik gaan maken van de nieuwe hal. De leeftijd van deze gebruikers varieert van 6 t/m 80 jaar. De toekomstige gebruikers, zoals scholen en sportverenigingen, zijn blij met de plannen voor de nieuwe sporthal. Ze zijn vanaf het begin bij het project betrokken geweest en hebben volop meegedacht en inspraak gehad, zo geven ze aan.
De nieuwe hal zal naar verwachting in december 2015 gereed zijn.
sporthal-tubbergen-nieuw
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen