Slechte afronding nekt heren VKC’03

Foto: Anne Eerdman

Tot dusver was het eerste herenteam van VKC’03 bezig aan een solide begin van het seizoen. Na 6 wedstrijden stonden de heren op een solide 4e positie en werd er al gewonnen van de koploper. Toch stond er hen gisteren een zware wedstrijd te wachten tegen Proteus uit Twello.

De bezoekers hadden op dat moment slechts enkele punten minder dan de Tubbergenaren en wisten met enkele behaalde resultaten uit eerdere wedstrijden flink te overtuigen. VKC moest dan ook alles op alles zetten om de drie punten in Tubbergen te houden.

VKC liep echter vanaf het begin al achter de feiten aan. Al na 30 seconden werd er een penalty weggegeven, daar waar er in het verloop van de wedstrijd nog 2 zouden volgen. Doelman Chiel Paus wist er hiervan in de eerste periode nog 2 te stoppen, maar kon niet voorkomen dat Proteus de wedstrijd controleerde. Onder andere een keurig afgeronde man-meer-situatie van Gerben Eertman bleek niet genoeg om echt op voorsprong te kunnen komen. De bezoekers braken enkele keren ijzersterk uit en wisten met zeer zuivere schoten een voorsprong van 4-5 op het scorebord te doen verschijnen.

In de 2e periode werd er uiterst weinig gescoord, maar het initiatief bleef bij de bezoekers. De thuisploeg creƫerde meer kansen, maar wist hier niet effectief mee om te gaan. Beide teams leken te zijn geschrokken van het doelpuntenfestijn van de eerste periode en hadden het op een verdedigen gezet. VKC kon echter niet voorkomen dat de heren uit Twello de voorsprong uitbreiden naar een nog te achterhalen: 5-7.

Vanaf de 4e periode gooide VKC het tempo nogmaals omhoog. De heren kregen door dat het zo niet langer door kon gaan als ze de 3 punten in Tubbergen wilden houden. Onder leiding van Svenn Brandehof werd de aanval ingezet. Aanval na aanval werd opgezet en schutter Svenn Brandehof wist de doelman maar liefst tweemaal te passeren, waarbij het laatste doelpunt wonderschoon was. Daar waar de 30 seconden van de aanval vrijwel om waren, wist Svenn vrij nonchalant vanaf ongeveer 10 meter met een backhand de doelman compleet te verrassen in de verre hoek. VKC dichte de achterstand enigszins, maar bleef tegen een achterstand van 7-8 aankijken.

Dat de wedstrijd gelijk opging, is uiteraard een understatement. De laatste periode was hier echter wel een boegbeeld van. Beide ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd en de wedstrijd naderde haar climax. Een hattrick van Svenn Brandehof zorgde ervoor dat de heren weer compleet terug kwamen in de wedstrijd. Met nog ruim 2 minuten op het scorebord was de score weer gelijk getrokken tot 10-10. Dit leek echter zoveel energie te hebben gekost, dat de laatste minuten leken op overleven. Het was het wachten op de volgende score van de bezoekers en die volgde dan ook met nog anderhalve minuut op het scorebord. Paniekerig spel deed VKC vervolgens de das om in de laatste minuten. Na een ijzingwekkende wedstrijd bleven de Tubbergenaren teleurgesteld achter met een 10-11 nederlaag.

Uitslagen per periode: 4-5, 1-2, 2-1, 3-3.

Doelpunten

  • Svenn Brandehof: 5
  • Raymond Broenink: 2
  • Bram Paus: 2
  • Gerben Eertman: 1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden