Vasse 1 weet niet te winnen van VV Oldenzaal

Gistermiddag stond voor het eerste elftal van SV Vasse de wedstrijd tegen VV Oldenzaal op het programma. Trainer/coach Bert Stokkingreef kon vandaag geen beroep doen op de geblesseerden John Nijhuis en Rik Wiefferink. Rob Wenneger was niet fit genoeg om te starten. Chiel Lansink nam de plek van John Nijhuis over in de basiself.

Vasse 1 begon goed en zorgvuldig aan de wedstrijd en de eerste 25 minuten waren dan ook voor deze bezoekers. In dit tijdsbestek kwamen de Vassenaren met een paar goede acties. Een voorzet van de rechterzijde vanaf Daan werd door Stefan Weersink binnen geknikt, maar op katachtige wijze door de doelman van Oldenzaal uit het doel gepareerd. Daan Haarhuis was dichtbij een doelpunt na een actie vanaf de linkerkant, maar zijn inzet werd geblokkeerd. Na deze 25 minuten ging de thuisploeg met een man meer op het middenveld spelen en vanaf toen was Vasse 1 de grip kwijt. Oldenzaal kwam met een paar goede aanvallen en uit één hiervan werd de 1-0 binnengeschoten. Niet goed wegwerken aan de linkerzijde zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van een speler van Oldenzaal kwam, die de voorsprong binnen tikte. Daardoor gingen beide ploegen met een 1-0 ruststand de kleedkamers in.

In de rust werd aangegeven dat er niet veel aan de hand was en dat er vandaag wel degelijk wat te halen viel. Enkele minuten later toen er voor de tweede helft werd afgetrapt ging Oldenzaal door waar het voor de rust was gebleven, namelijk Vasse 1 terug drukken. Een afvallende bal werd tien minuten na rust keihard tegendraads binnen geschoten en Vasse 1 stond met dubbele cijfers achter. Vasse 1 bleef gaan, maar kleine slordigheden zorgde er vandaag voor dat de ploeg doelpunten tegen kreeg. Een aanval in de 60e minuut werd afgeslagen en in razendsnel tempo counterde Oldenzaal op prachtige wijze richting de 3-0. Han Damhuis, Len Veelers en Rob Wenneger kwamen nog in het veld voor Erik Rijsman, Chiel Lansink en Rob Tijkorte, maar het kwaad was toen al geschiet. In de slotminuut werd het zelfs nog 4-0 nadat Chiel Veer niet op de juiste manier uitverdedigde en doelman Jasper Brunninkhuis voor de vierde keer de bal uit het netje kon halen. De 4-0 was ook tevens de ietwat geflatteerde einduitslag.

Op zondag 8 mei wordt de laatste thuiswedstrijd voor de mannen van SV Vasse in de competitie gespeeld, als Enter op bezoek komt. Voor beide teams zijn de punten nog belangrijk, voor zowel lijfsbehoud als een plek in de nacompetitie – een stapje hogerop. In de heenwedstrijd met het klompendorp bleek dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, hoewel de blauw-witten dat pas in de slotfase van de met 2-1 verloren wedstrijd lieten zien. Hopelijk is er voor de supportersschare weer wat te genieten na de forse nederlagen in de laatste paar thuismatches.