Kostuums worden vaker casual gedragen

Foto: Stokpic

Kostuums werden jaren geleden nog voornamelijk gedragen door mannen die het huwelijksbootje in stapten en heren die voor het werk werden geacht een net pak te dragen. Het is dan ook zeker zo dat veel ondernemers nog altijd kiezen voor de professionele look. De ondernemer van het jaar 2022 is hier een mooi voorbeeld van. De representatieve uitstraling is voor velen nog altijd belangrijk, al wordt het dragen van een net pak allang niet meer als een must gezien om succesvol te zijn in de zakenwereld. Wat wel opvallend is, is dat het kostuum steeds vaker casual wordt gedragen.

Kostuums niet meer alleen voor werk en speciale gelegenheden

Nette pakken worden vooral vaak gedragen naar het werk en uiteraard tijdens speciale gelegenheden, zoals bruiloften. Toch zien we steeds vaker dat heren ook in de vrije tijd een mooi kostuum of een net pak dragen. Herenmode van nu laat steeds vaker een combinatie zien van de casual stijl en de representatieve look. Zo zien we vaker dat een mooie en nette colbert wordt gedragen op een moderne jeans voor de casual uitstraling. Daarnaast kennen we ook de look waarbij heren een net pak dragen gecombineerd met sportschoenen in plaats van nette schoenen. Op deze manier gaan we de combinatie van casual en professioneel steeds vaker terugzien.

Meer mannen kiezen voor een casual kostuum

De wereld van mode verandert voortdurend en de nette pakken worden hierbij zeker niet overgeslagen. Een goede herenmodezaak, zoals Henk ter Horst, biedt kostuums in de meest uiteenlopende stijlen en kleuren. Het is dan ook zeker niet meer zo dat nette pakken per definitie zwart moeten zijn. Dit geldt niet meer voor de zakelijke look en ook zeker niet meer voor het trouwpak. Steeds vaker wordt er getrouwd in een blauw, grijs of bijvoorbeeld groen pak in plaats van het traditionele zwarte kostuum. Ook hieraan kunnen we dus goed zien dat de herenmode door de jaren heen sterk veranderd is.

Een net pak zorgt voor een aantrekkelijke look

Voorheen werd het nette pak wellicht meer gezien als uiting van status. Tegenwoordig worden kostuums, nette pakken en colberts vooral gezien als aantrekkelijk. Juist omdat de nette herenmode de laatste jaren een stuk moderner en meer trendy is geworden, zijn we deze herenmode meer gaan waarderen. Steeds meer mannen voelen zich ook in de vrije tijd comfortabel in een mooi pak, terwijl ook veel dames deze look goed weten te waarderen.

Verloren trends terug van weggeweest

In de wereld van mode zien we eigenlijk altijd wel dat oudere trends op een bepaald moment weer terugkeren. Dit geldt zeker ook op het gebied van pakken en kostuums. Zo zien we dat ook de ruitjes en streepjes weer vaker terugkomen in de designs. Kortom, nette pakken, colberts en alle soorten kostuums mogen vaker worden gerekend tot de casual kledingstijl en daar worden zowel heren als dames heel blij van.Reacties

Cookieinstellingen