Minima krijgen gratis groentetuintje van Schuttersvereniging Tubbergen

Foto:

Een moestuin aanleggen, samen of met iemand anders, eten van eigen grond. Interessant voor inwoners van de gemeente Tubbergen die hun boodschappenrekening graag zien dalen. Schuttersvereniging Tubbergen heeft hier notitie van genomen en daarop direct een stuk grond beschikbaar gesteld voor de aanleg van moestuintjes.Het beschikbaar stellen van moestuintjes heeft veel voordelen. Niet alleen omdat men er onbespoten groenten kan verbouwen, maar het is ook gezond voor de nodige lichaamsbeweging. Lekker even het huis uit en samen met iemand anders, of alleen, planten en boompjes verzorgen. Daarnaast heeft men ook financieel profijt van de opbrengst van de moestuin.

Inwoners die eigen verbouwde groente goed kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden voor een stukje grond. De Tubbergse schuttersvereniging stelt het gratis beschikbaar.

Realisatie door samenwerking
De moestuintjes komen achter het standbeeld van Dr. Schaepman aan de Almeloseweg in Tubbergen te liggen. “Het idee kwam uit de samenleving. Het is mooi om te zien dat een dergelijk idee door samenwerking tussen verschillende partijen ook echt gerealiseerd wordt. De gemeente draagt de kosten om de grond verbouw klaar te maken,  stelt gereedschap, zaai- en/of pootgoed voor het eerste jaar beschikbaar en zet de begeleiding van een tuincoach in als hieraan behoefte bestaat”, aldus wethouder Harmelink.

Mensen die een laag inkomen hebben en geïnteresseerd zijn in een stukje grond voor de aanleg van een moestuin, kunnen zich aanmelden bij Betty Vetketel (tel. 0546-628000 of [email protected]). Zij kan ook meer informatie over het project geven.

Volgens wethouder Harmelink hebben zich tot nu toe 5 of 6 geïnteresseerden gemeld en is er nog wel plek voor anderen. “En niet alleen maar mensen die van de bijstand leven of qua inkomen tegen het bestaansminimum aanzitten, ook van bijvoorbeeld mensen die van een klein pensioen leven kan ik me voorstellen dat dit een uitkomst is.”

groenten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen