‘Gemeentehuis is nog maar de eerste schakel in masterplan voor Tubbergen’

Foto: Gemeente Tubbergen

Het gemeentehuis is nog maar het begin, want daarna volgen ‘vanzelf’ andere ontwikkelingen in de kern Tubbergen. Met die boodschap traden gisteravond projectgroep Tubbergen Bruist en 2 onderzoeksbureaus naar buiten.

De bureaus, Over Morgen en Kultuurkunde/SOM=, hebben de afgelopen tijd in kaart gebracht wat er in het Tubbergse centrum speelt en welke bijpassende vastgoedontwikkeling geschikt zou zijn. Ook volgde een inventarisatie van onder de bevolking, ondernemers en andere belanghebbenden levende gedachten en toekomstideeën er zijn. Hieruit kwamen 10 locaties in het dorpscentrum naar voren waar nu al plannen voor worden gemaakt of de komende tijd ontwikkelingen te verwachten zijn. Daarnaast dienden zich 10 concrete initiatieven aan welke in het dorp gevestigd kunnen worden.

Eerste schakel: gemeentehuis

Mogelijk neemt de gemeenteraad op 22 mei aanstaande een besluit over de herinrichting en -bestemming van het gemeentehuis. Het advies van de onderzoekers is om er maatschappelijke functies in onder te brengen, alsmede horeca en kleine bedrijfjes – waar mogelijk uit de creatieve sector. Tezamen vormt dit het eerder aangekondigde Glashoes. “Als de gemeenteraad in dat overleg positief besluit, is het gemeentehuis een concrete eerste schakel in een aantal vastgoedontwikkelingen. De komende maanden zal dan een marktconsultatie voor het gemeentehuis gedaan worden en in oktober verwacht de gemeente dan duidelijkheid te kunnen geven over de voortgang”, laat Horst in ’t Veld namens de projectgroep weten. “De nieuwe invulling zal de komende maanden tot de nodige initiatieven en verschuivingen gaan leiden, wat naar verwachting nog meer vastgoedontwikkeling in gang zet.”

Huurprijzen

Een makelaar heeft onderzoek gedaan naar de gangbare huurprijzen in Tubbergen en kwam tot de volgende conclusies:

Bovenstaande prijzen zullen volgens wethouder Roy de Witte ook voor het ‘huis van de gemeente’ gaan gelden. Mocht er voldoende opvulling van de vierkante meters zijn, dient volgens het advies de ambtelijke organisatie te verhuizen naar een andere locatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen