Gemeente maakt jonge kampeerders gebakken eieren met spek als ontbijt

Dat was wel even schrikken voor een groepje kampeersters in Geesteren, toen dinsdagochtend om 06.45 uur op hun tent werd geklopt door de burgemeester Haverkamp van de gemeente Tubbergen. Samen met wethouders De Witte, Vleerbos, Volmerink en toezichthouders Nico en Sabine kwam zij de meisjes een ontbijt op bed brengen.

Het kampeergroepje is één van de bijna 30 groepen die zich naar aanleiding van een oproep in de media hebben gemeld bij de gemeente Tubbergen. Kampeerfeesten waarbij vriendengroepen her en der hun tenten opslaan om een paar dagen met elkaar te chillen, zijn een bekend fenomeen in het Twentse esdorp. Leuk voor de jongeren die op die manier hun schooljaar afsluiten, maar niet alle omwonenden kunnen die buitenfeestjes waarderen.

Omdat het college de feesten niet zonder meer wilde verbieden, ging zij in gesprek met de jongeren. Er werden afspraken gemaakt over geluidsoverlast, alcoholgebruik en telefoonnummers uitgewisseld met toezichthouder Nico Hesselink. Wanneer een kampeergroep om welke reden dan ook in de problemen komt, kunnen zij contact met hem opnemen.

Om deze ‘samenwerking’ te benadrukken en kampeerders die zich houden aan de afspraken een compliment te geven, trok het college er dinsdagochtend in alle vroegte op uit om een aantal groepjes te verrassen met een stevig ontbijt van gebakken eieren met spek. Ondanks het vroege tijdstip werd dit gebaar enthousiast ontvangen door de jongeren. “Wat een verrassing”, lacht Tooske Hamer, terwijl ze een hap neemt van haar boterham met versgebakken eitje. “We hebben ons kampeerfeest bij de gemeente aangemeld omdat alle andere groepen dat ook deden en het ons wel een veilig idee leek. We hebben een formulier ingevuld en toezichthouder Nico is hier een keer geweest om te kijken. Dat was geen controle, maar meer een gezellig bezoekje.”

Dat vinden ook Romee Damhuis en haar vriendinnen die in Fleringen verblijven. “Ik vind het wel handig. Stel dat er iets gebeurt, dan hebben we een contactpersoon die we kunnen bellen”, zegt ze. Ook met de boer op wiens land ze kamperen hebben zij afspraken gemaakt. “Ze mogen hier rustig staan”, zegt hij. “Maar ze moeten zich wel aan de regels houden: geen alcohol en geen jongens. En dat gaat tot nu toe prima.”

De groep van Milou Stevelink heeft de hulp van de toezichthouder inmiddels al een keer ingeroepen. “Wij hebben ons opgegeven, omdat we graag wilden weten wat we moesten doen als het een beetje uit de hand zou lopen”, vertelt ze. “Het is maar goed dat we dat hebben gedaan. Want we hadden hier wat pech en toen we Nico belden om hem om raad te vragen, was hij er binnen een paar minuten. Dat was echt fijn.” Dat ze daarnaast ook nog een ontbijt ontvangen is helemaal een verrassing. “Een burgemeester en wethouders die eieren voor je komen bakken, dat verwacht je toch echt niet”, lachen de kampeersters.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen