Gehyped Uber krijgt koekje van eigen deeg uit taxibranche: SmartCab

Foto:

De vraag naar mobiliteit wordt steeds groter, terwijl de bereikbaarheid steeds kleiner wordt door de bezuinigingen op openbaar-, WMO- en AWBZ-vervoer. Afgelopen week is een nieuw taxiconcept gelanceerd dat hier een antwoord op wil geven: SmartCab, de slimme taxi voor €1 per kilometer. Inc. uit Reutum is verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling.Sinds 1 juni kleurt het straatbeeld een stuk geler door de introductie van SmartCab, een initiatief van Brookhuis uit Oldenzaal en Taxi Baan uit Rijssen. Beide partijen delen de visie dat de huidige markt niet houdbaar is en bundelen daarom hun krachten.

Inc., een bureau voor organisatie- en conceptontwikkeling, heeft ondersteuning geleverd in de vertaling van visie naar concept. Dit hebben zij gedaan door in co-creatie de essentie, de ambitie, de werking/ervaring en de lancering van het concept uit te werken. De visuele identiteit komt van de hand van Dennis Ikink van Inc.

Slim op weg
De ambitie van SmartCab is om continu slimme en toekomstbestendige taxioplossingen te bedenken: de taxi voor de toekomst. Door deze nieuwe kijk op taxivervoer wil het een verandering in het straatbeeld teweeg brengen. Om dit te bereiken stuurt het concept op 3 principes: sociaal, efficiënt en verantwoord.

Sociaal: Jongerenwerkloosheid terugdringen
Veel jongeren staan op dit moment stil, doordat ze werkloos zijn. SmartCab gaat jeugdwerklozen weer op weg helpen, door jongeren die in zichzelf willen investeren een werkervaringsplek aan te bieden. Zij worden opgeleid tot gediplomeerd chauffeur en krijgen dagelijks professionele begeleiding van een jobcoach.

Uniek aan dit project is dat de jongeren mede door klantwaardering kans maken op een reguliere baan bij Brookhuis of Baan Taxi.

Efficiënt: €1 per kilometer
De kleur van de SmartCab vloeit voort uit de wat, hoe en waarom. De kleur geel staat namelijk voor intelligent, logisch, samenwerken en optimistisch. Dit mag ook gezegd worden over de prijs. Met €1 per kilometer en een starttarief van €2,80 is SmartCab 60% goedkoper dan een ‘gewone’ taxi. Hiermee wil SmartCab de taxi voor iedereen bereikbaar maken.

Verantwoord: Duurzamere auto’s
De prijs wordt daarnaast laag gehouden doordat alle chauffeurs in een energiezuinige Volkswagen UP! rijden. Hierdoor wordt minder brandstof verbruikt en wordt het milieu minder belast. Elke SmartCab heeft brandstoflabel A en rijdt met 1 liter benzine meer dan 25 kilometer.

SmartCab heeft de ambitie om in de toekomst in een Volkswagen E-Up! te rijden, een volledig elektrische uitvoering van de huidige UP!

De taxi voor de toekomst
SmartCab wil kleur geven aan het straatbeeld in Nederland. Naast het reguliere personen vervoer gaat SmartCab zich richten op de zakelijke markt. Huiskes Kokkeler Autogroep heeft aangegeven haar distributie van kleine goederen en het vervoer van medewerkers en klanten door SmartCab te willen laten uitvoeren. Daarnaast hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden met potentiële franchisenemers die SmartCab in de rest van Nederland willen uitrollen.

Vanaf nu beschikbaar
Sinds 1 juni is SmartCab telefonisch te bestellen via 088-4607090 of via www.smartcab.nl. Meer informatie over SmartCab is te vinden op de website of via Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen