The Carafans halen meer dan 10.000 euro op voor kankerfonds

Foto:

Geen 4 keer, maar 5 keer naar de top van de Alpe d’Huez. Geen €7.500 aan donaties, maar €10.000 bij elkaar gesprokkeld voor het KWF Kankerbestrijding. Marte Lenferink, Annefleur de Leeuw en Tom Scholten hebben hun doelen tijdens de Alpe d’HuZes van dit jaar ruimschoots gehaald. In totaal heeft het evenement dit jaar €12,3 miljoen op gebracht voor onderzoek naar kanker.Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt daardoor van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden. Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. “Alleen een dwaas blaast tegen de wind, maar met z’n allen kunnen we een windrichting veranderen.” Dat is hoe Alpe d’HuZes zich omschrijft. En dat is meteen het indrukwekkende aan deze week; je doet het met z’n allen.

Marte Lenferink: “Al die 5.000 deelnemers. Iedereen moedigt elkaar aan, en iedereen kan mee doen! Jong, oud, dik, dun, gezond en ziek. Met z’n allen rij je naar die top. Veel mensen doen dat voor iemand. Iemand die zij missen, of iemand die nog strijdt tegen kanker. Ik doe het ook voor iedereen waarvan ik hoop dat zij nooit met deze ziekte te maken hoeven krijgen: Alpe d’HuZes zamelt geld in voor onderzoek naar kanker. Voor de toekomst: Hoe goed zou het zijn, als deze ziekte beter behandelbaar gaat zijn? Door mee te doen, willen wij een (klein) steentje bij dragen aan dit doel. Fietsen vinden wij ook nog eens erg leuk, dus een mooie combinatie!”

“Daarnaast is het een heel bijzonder evenement, op een prachtige locatie! De Alpe d’Huez is echt een magische berg. Dat past heel goed bij het doel, en dat vond ik erg indrukwekkend. Dichter bij de hemel kom je niet, is een tekst uit het lied van Alpe d’HuZes. Als je ’s ochtends gaat afdalen in een donkere en koude omgeving, en je rijdt met snelheid de bocht om, waardoor je midden in de zon komt te fietsen, met bergtoppen en de wolken op de achtergrond, dat lijkt dat ook wel zo te zijn. Het is natuurlijk ook heel bijzonder met alle kaarsen die branden in iedere bocht, en de supporters langs de kant. Door dit evenement wordt je je nog meer bewust van het geluk dat je hebt als je niet (direct) met de ziekte te maken hebt”, aldus Lenferink.

Lenferink en Annefleur de Leeuw kennen elkaar van de tijd dat beide in de junioren actief waren als wielrenner. “In 2008 spraken Annefleur de Leeuw en ik af om een caravan te delen, om op die manier te kunnen deelnemen aan de meerdaagse jeugdtour (wielerwedstrijd) in Assen. We hadden nog nooit afgesproken maar onze MSN-gesprekken beloofden dat we het wel uit zouden kunnen houden met elkaar. En zo bleek! We zijn nog steeds hele goede vriendinnen en besloten samen een uitdaging aan te gaan voor 2014”, vertelt Lenferink. De 2 namen – samen met Tom Scholten – deel aan de 9e editie van de Alpe d’HuZes onder de naam The Carafans, vrij vernoemd naar het begin van hun vriendschap.

104194898032944997035232869542009989096973n

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen