Ideeënbus van Oons in Fleringen geplaatst

“We moeten samen bijdragen aan een aantrekkelijk Fleringen, voor nu en in de toekomst”, bezweert Mark Boer, voorzitter Dorpsraad Fleringen. Samen met 4 andere ambassadeurs roept hij de Fleringers op om mee te denken over de toekomst van hun directe woonomgeving. Afgelopen dinsdag werd een grote ideeënbus, waarin bewoners hun wensen en dromen kunnen deponeren, in het dorp geplaatst.Het initiatief Fleringen Leeft is een soort van opvolger van het Dorpsplan Plus, wat opgesteld is door en voor inwoners van Fleringen. Fleringen Leeft is volgens de ambassadeurs volledig in de lijn met dit plan. En net als bij het dorpsplan zijn de inwoners leidend. “Fleringen is van de inwoners. Zij kennen het gebied en weten wat ze nodig hebben om hun dorp te verbeteren. Wij kunnen hen helpen die ideeën te realiseren. Maar dan moeten we wel eerst weten wat er leeft”, aldus Boer. “Om de leefbaarheid in Fleringen te vergroten, zijn we ook na de uitkomsten van Dorpsplan Plus op zoek naar nieuwe ideeën. Via dit kanaal is het mogelijk om ideeën en initiatieven in te dienen. Dit kunnen grote, maar ook kleine ideeën zijn; van het aanleggen van een kunstgrasveld tot verbeteringen van de verkeersveiligheid.”

Alle inwoners van Fleringen ontvangen binnenkort een deurhanger verwachten
waarin gevraagd wordt of zij ideeën hebben om het dorp leefbaar te
houden voor de toekomst. De ingediende ideeën worden direct zichtbaar op www.fleringenleeft.nl voor buurtbewoners en geïnteresseerden. Zij kunnen stemmen zodat zichtbaar wordt hoeveel draagvlak een idee heeft. Daarnaast kunnen zij contact opnemen met de idee indiener om mogelijke samenwerking te bespreken. Mensen die niet in gelegenheid zijn om dit online te doen, kunnen hun idee invullen op de deurhanger en inleveren in de grote ideeënbox bij kulturhus De Spil. Deze ideeën worden dan door de redactie verwerkt. De ideeënbox blijft circa 2 weken staan.

hd8l7uci5z8z80rjfts5e4uoi

Goede ideeën
De ideeën die leiden tot economische en sociale impulsen en daarnaast ook nog een positieve invloed hebben op de omgeving, kunnen rekenen op de ondersteuning van provincie en de gemeente. “Wij willen de initiatiefnemer met goede ideeën ondersteunen, zodat het proces van idee tot realisatie wordt versneld”, legt Anke Aarninkhof-Kamphuis van SOM= uit. Als een idee voldoende draagkracht heeft bij de inwoners, dan vergroot dit de kans van slagen. Gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente en Noaberkracht (het samenwerkingsverband van gemeente Tubbergen en gemeente Dinkelland) zijn als stakeholders dan ook nauw betrokken bij dit project.

bpb8zrxu0aajf89iua7popu86

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen