Mooie opbrengst tijdens ‘Amerikaanse veiling’ BGT voor organisatie Techniekdagen

De haringparty die het Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen (BGT) gisteren bij Watermolen Bels te Mander organiseerde, heeft €5.600 opgebracht. Ditmaal werd de organisatie van de Techniekdagen verblijd met het bedrag.Het BGT organiseerde voor de 4e keer dit netwerkevenement voor ondernemers in de gemeente Tubbergen. Op de schitterende locatie bij de Watermolen van Bels konden leden van het BGT én collega ondernemers uit de gemeente Tubbergen netwerken en via een zogenoemde Amerikaanse veiling meebieden op een vaatje Hollandse Nieuwe. Een gezellig netwerkevent waarmee het BGT op ludieke wijze het nieuwe haringseizoen inluidt èn steeds weer locale goede doelen steunt. Veilingmeester van het eerste vaatje van dit jaar was wethouder Tom Vleerbos.

Goede omstandigheden
De heerlijke weersomstandigheden en de prachtige setting in het dal van de Mosbeek zorgden voor een aangename namiddag voor de ondernemers uit onze gemeente. Met een mooi voetbalavondje in het vooruitzicht wist de in oranje gehulde veilingmeester Vleerbos de bieders op ludieke wijze enthousiast te maken voor de nieuwe haring. “Je kunt beter om vergeving vragen dan om toestemming”, grapte Vleerbos de biedende ondernemers toe. En zijn enthousiasme werkte.

Smullen en bieden
Onder het genot van een lekkere Hollandse Nieuwe boden de gasten via een zogenoemde Amerikaanse veiling met een minimale inleg van €50. Iedere bieder betaalt hierbij alleen de verhoging van zijn bod. In totaal waren een kleine 100 ondernemers aanwezig, waardoor volop biedingen werden uitgebracht. Samen brachten de ondernemers uit de gemeente een bedrag van €5.600 bijeen.

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe belandde dit jaar in de trotse handen van zes ondernemers: Bordan accountants & adviseurs, Rabobank Noord Twente, Koopman Assurantiën, Combi Glas, Lenferink Auto’s en Loohuis Communicatie & Beveiliging. Deze 6 ondernemers hadden het grootste aandeel in de gedane biedingen tot een bedrag van €5.000. Ze besloten daarna gezamenlijk per bedrijf een laatste bod van €100 bij te dragen, waardoor in totaal €5.600 bijeen werd gebracht.

dmqcc83if7ean50yxr14swtll

Goede doel
Het BGT had de gemeentelijke organisatie van de Techniekdagen uitgekozen als het goede doel van dit jaar. “Het streven van deze dagen is jongeren uit de gemeente enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek”, vertelt BGT-bestuurslid en lid van de organisatie van de Techniekdagen Ewald Steggink. “Onze gemeente biedt zoveel werkplekken in de techniek. Daarom ondersteunen wij als BGT de Techniekdagen. Alles wat je ziet heeft te maken met techniek, niet alleen bouw en metaal, maar ook bijvoorbeeld ICT en automatisering. Op alle leerniveaus is vraag naar techniek. De Techniekdagen zijn 2 jaar weggeweest, maar er is weer ‘licht aan het einde van de tunnel’. Op 13 en 14 maart 2015 pakken we de draad weer op. Op deze dagen kan de locale jeugd zien wat werken in de techniek binnen verschillende organisaties en sectoren inhoudt. We starten wederom in Tubbergen. Belangstellende bedrijven en toeleveranciers kunnen zich melden bij het BGT.”

Herman Braakhuis, decaan op scholengemeenschap St. Canisius, lichtte toe dat met het huidige lesprogramma ‘Groen, technologie en commercie’ leerlingen met alle facetten van techniek in aanraking komen. “Door wekelijkse stages van halve dagen in klas 3 en 4 en met hulp van veel vrijwilligers kunnen leerlingen zich al goed oriënteren. Maar deze Techniekdagen zijn een grote meerwaarde voor onze huidige en toekomstige leerlingen.”

Herman Braakhuis en Ewald Steggink namen namens de organisatie dankbaar de waardecheque in ontvangst. De 6 ondernemers besloten na afloop het eerste vaatje Hollandse Nieuwe te schenken aan de bewoners van Eeshof-Meulenbelt in Tubbergen.

zdewvhk2rtwyerwzcsytm0kuy

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen