Pareldagen Vasse schenkt cheque aan dorpshuiskamer

In Vasse is afgelopen Pinksterweekeinde traditioneel het dorpsfeest gevierd. Onder de naam Pareldagen Vasse was er 4 dagen lang kermis, sport en spel, feestavonden en wat al niet. Het weekeinde is afgesloten met een gulle gift. Als allerlaatste programmaonderdeel werd maandagavond een verloting met vele prijzen gehouden: de Parelprijzenparade. De opbrengst hiervan gaat ieder jaar naar een goed doel, ditmaal de dorpshuiskamer van het nieuwe Eschhoes van Vasse.De Pareldagen zijn sinds jaar en dag een begrip in Vasse en het dorp liep er vier dagen lang massaal voor uit. Het begon allemaal met de Wandeldriedaagse. Vorig jaar is dit wandelfestijn samen met de Kameleongroep Scouting Vasse nieuw leven ingeblazen en het was gelijk een succes. Ondanks flinke plensbuien genoten zo’n kleine 200 wandelaars van prachtige routes.

Het weer bleef een belangrijke rol spelen, het hele weekend bleef het tropisch warm met af en toe fikse buien. Het buitenterras werd volop benut. Het ondernemersuurtje, Tower-hour, hanenschieten en de kindermiddag werden letterlijk in het zonnetje gezet en op zaterdagavond was het helemaal feest. De Millennium Showband zag dat het publiek vooral buiten stond en trok de piano zo het terras op om de eerste set akoestisch buiten te spelen. Met de live-muziek, bruin verbrande mensen, buitenbar en het vrolijke verlichte terras transformeerde het Vasser feest spontaan naar Ibiza-style.

gznkp066bo8cfiska00zvjo3k

Stef Stuntpiloot
De zondag was een stevige dag voor de Pareldagen. Eerst kwam 250 man in de tent mee-eten voor een uitgebreide dorpsbrunch die door lokale sponsoren is mogelijk gemaakt. Vervolgens verzamelde Vasse en omstreken zich opnieuw voor het Parelspektakel, dit jaar met levensechte Stef Stuntpiloot. Een hilarisch spel waarbij teams in een levensgroot gezelschapsspel andere deelnemers in het water kukelden. En daarna kwam de klapper: de Bier-Mit-Wurst-abend. Deze avond, met grote bierpullen, Duitse artiesten en vooral een vette knipoog naar de ‘Tiroler stimmung’, is inmiddels een vaste knaller in het Pareldorp. De Duits aangeklede tent was afgeladen vol.

djrinr5ndvvx9p5h05tds4xyf

Parelprijzenparade
Op de laatste dag werd er traditioneel gevolleybald en geplaybackt en er
was een gezellig kuieruurtje voor de senioren van Vasse. Het weekend
werd afgesloten met de Parelprijzenparade. Een programmaonderdeel waar
mooie prijzen werden verloot. De opbrengst van de loterij, €775, werd
geschonken aan de dorpshuiskamer van ’t Eschhoes. De cheque is in ontvangst genomen door Fons Nijhuis en Ine Bonke, de
initiatiefnemers achter de dorpshuiskamer in ’t Eschhoes. De
dorpshuiskamer is een terugkerende activiteiten- en koffieochtend voor
senioren. Met deze gift zijn 2 rolstoelen aangeschaft. Het Parelweekend eindigde
met luid applaus voor deze gift, samengebracht door enthousiaste
bezoekers van de wederom sportieve, gezellige, knusse en vooral ook
tropische Pareldagen.

De Parelprijzenparade wordt mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers. Zij sponsoren de vele prijzen, met als klapper een week vakantie naar het mooie Haus Walser Berge in het Kleinwalsertal in Oostenrijk. Deze week vakantie is ter beschikking gesteld door de familie Ter Braak. De reis is gewonnen door Roel Plegt.

Volg de Pareldagen Vasse via Facebook om meer foto’s te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen