Tubantia meldt abusievelijk faillissement van Tante Sien

Foto: Tante Sien

“De rechtbank in Almelo heeft woensdag het gerenommeerde horecabedrijf Tante Sien in Vasse failliet verklaard.

Tante Sien ging in 2010 ook al eens bankroet, maar maakte toen een doorstart.” Dat stond afgelopen woensdag op de website van dagblad Tubantia vermeld. Het blijkt echter van geen kant te kloppen en geeft bovendien de huidige uitbaters een wrange smaak in de mond.

Pas nadat het foute bericht op de site gezet is, heeft iemand van de redactie proberen te achterhalen of het faillissement inderdaad was uitgesproken. Oscar Damen namens Tante Sien over het foutieve bericht: “Het klopt sowieso niet. Afgelopen woensdag heeft het kanton in Almelo de laatste sessie gedaan over HCR Tante Sien, dat is het failliete bedrijf van de vorige eigenaar. Tubantia heeft dat zonder te checken klakkeloos overgenomen en op hun website geplaatst. En vervolgens is dat via social media als een lopend vuurtje rondgegaan.”

Damen zegt wel een ‘sorry’ te hebben gekregen van de desbetreffende journalist, maar verder niks. “Zoiets gaat sowieso een eigen leven leiden, wat ons nogal wat bedrijfsschade oplevert. En dat allemaal door de zeer onzorgvuldige journalistiek van de Tubantia. Ze hebben het eerst online gezet en vervolgens een kwartier later pas mij gebeld. Maar het kwaad was dus al geschied, want het is ook via Twitter enzovoorts verspreid. Dus dan kun je het wel na 10 minuten weer van je site afhalen, maar dan is – zoals ik al zei – het kwaad al geschied.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen