Al meer dan 1.000 gedichten ingezonden voor poëziewedstrijd Glasrijk

Foto:

Wie kan er een mooi gedicht maken met daarin minimaal eenmaal het woordje ‘glas’? Glasrijk Tubbergen is benieuwd naar het resultaat van deze creatieve uitdaging en een deskundige jury zal vervolgens de ingezonden gedichten vakkundig beoordelen. De wedstrijd voor leerlingen en scholieren is nu al een succes te noemen, met meer dan 1.000 inzendingen.Glasrijk en kunstcurator Piet Augustijn zijn al volop bezig om kunstenaars te werven en glaskunst te selecteren passend bij het thema voor de 18e editie: Poëzie in glas. De vrij te bezoeken Tubbergse glaskunstmanifestatie is dit jaar van 1 t/m 5 oktober.

Rondom het thema is een wedstrijd uitgeschreven. Glasrijk nodigt iedereen uit om een gedicht te maken met daarin tenminste 1 keer het woord ‘glas’. “Waarover het gedicht gaat en het bijvoorbeeld rijmt of juist totaal niet, is onbelangrijk; de vorm staat geheel vrij. En de deelname aan deze gedichtenwedstrijd is gratis”, legt Jan Hümmels, penningmeester van Glasrijk, uit. Het gedicht dient wel vóór 31 augustus opgestuurd te worden naar [email protected]. Op de winnaar wacht een gesigneerde poëziebundel van Wim Brands.

Naast de algemene wedstrijd is er inmiddels een felle strijd losgebarsten tussen basisschoolleerlingen en scholieren Canisius. In totaal zijn er al meer dan 1.000 inzendingen gedaan. “Boven verwachting veel”, beaamt Hümmels glimlachend. “Daarnaast hebben we allerlei kanalen aangeboord. Leeskringen, dichtersclubs, bibliotheken, VVV’s. Eigenlijk iedereen waarvan we verwachten dat ze bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in taal en/of kunst, is wel aangeschreven. En natuurlijk ons eigen netwerk. Ik zing in het shantykoor De Schuytenvaerders. Elk van hen is ook gevraagd, net als collega’s van andere mannenkoren.”

De gedichtenwedstrijd is één van de vele activiteiten tijdens Glasrijk 2014 in Tubbergen.

Poëzieavond
Wim Brands, bekend van het zondagse tv-programma Boeken, presenteert op woensdag 1 oktober een poëzieavond in ’t Oale Roadhoes te Tubbergen. Daarbij zal hij de winnaars van de gedichtenwedstrijd bekendmaken en hen de prijzen uitreiken. Brands draagt dan ook voor uit eigen werk. De muzikale intermezzo’s zijn in handen van Diet Gerritsen die uit het werk van dichter Willem Wilmink zingt. De entree voor de poeziëavond bedraagt €7,50.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen