Trekkertrek opnieuw een en al belevenis

Foto:

Iedere rechtschapen boerenzoon of -dochter droomt ’s nachts weleens over nog wat extra paardenkrachten. Waar de één dit wellicht direct de andere dag waar kan maken door op een iets grotere tractor te gaan rijden, zal de meerderheid blijven dromen en zich regelmatig vergapen aan het moois dat een ander ‘onder de kont’ heeft. Bijvoorbeeld tijdens evenementen als vandaag in Langeveen, waar de jaarlijkse trekkertrek van AJK Tubbergen werd gehouden.

Pas zo’n anderhalve maand geleden, eind juni ongeveer, werd duidelijk dat de nieuwe locatie aan de Hardenbergerweg te Langeveen geschikt èn beschikbaar was voor de altijd grootse plannen van de ‘jonge boeren’. Dit betekende dat de inmiddels traditionele trekkertrek gewoon doorgang kon vinden. Waarbij het meeste op dezelfde manier als afgelopen jaren is opgesteld, afgezien van een paar kleine aanpassingen. “We hebben iets meer ruimte. Dus de tent is wat langer. Dan kunnen mensen binnen zitten, mocht het beginnen te regenen. En we hebben het terrein eerder opgesplitst. Dan rijden niet alle klasses zo door elkaar heen. Dat soort dingen zijn anders dan eerder. Oh ja, en nu zijn er 3 springkussens voor de kinderen i.p.v. eentje.” Ton Mentink, voorzitter van de agrarische jeugdclub, kan daarom tevreden terugkijken op het evenement. “Natuurlijk, er zijn altijd wat aanloopproblemen. Maar dat mag de pret niet drukken. Vanochtend moest iedere deelnemer zich namelijk inschrijven en toen waren er nogal wat die de hoogte van hun trekhaak niet goed hadden. Die bedraagt hier maximaal 50 centimeter. Wij houden ons aan het TSTA-reglement en dat schrijft voor dat het nog geen centimeter meer mag zijn. Dus dat kostte nogal wat tijd, zo links en rechts. Maar ja, daar doe je niks aan.”

Net als voorgaande edities is het publiek zeker niet thuisgebleven. Naar eigen inschatting van de organisatie konden vandaag in totaal zeker 1.500 bezoekers worden geteld. Die mechanisatie-liefhebbers zagen op 2 parallelle banen, met elk een sleepwagen, hoe de ‘pk-vreters’ het er vanaf brachten. Mentink: “Sommigen gaan naar de Zwarte Cross. Of misschien naar Defcon. Helemaal prima ook. Maar hier komen mensen op af die van zware machines houden. Die graag het lawaai, de geur, enzovoorts willen meemaken. De hele sfeer er omheen natuurlijk ook. En als het dan allemaal lukt, goed slaagt, dan is dat helemaal super!”

img20140810133808

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen