Preuf Tubbig opnieuw ongekend gezellig

Foto:

Het gaf een gezellige drukte, gistermiddag tijdens Preuf Tubbig. Naast een proeverij met gerechten van lokale horecaondernemers vond er ook weer een veel nieuwsgierig publiek trekkende modeshow plaats.

Voor het eerst is een combinatie aangegaan met de maandelijkse Noabermarkt. Het was de 4e keer dat de Noabermarkt werd gehouden in Tubbergen en opnieuw leverde het heel tevreden deelnemers en leuke reacties van het publiek op. “De Noabermarkt sluit goed aan bij Preuf Tubbig en dat bleek een prachtige combinatie”, stelt Richard Blokhuis namens de Noabermarkt vast. “Er heerste een gezellige sfeer in het centrum. Het publiek genoot van de culinaire gerechten van Preuf Tubbig, had veel aandacht voor de modeshows en wist de Noabermarkt massaal te vinden.”
Zowel bezoekers als kraamhouders waren positief over de uitwerking en er was voor elk wat wils bij de verschillende stands. Nagenoeg alle winkeliers uit het dorpshart waren dan ook vertegenwoordigd.
img20140907154711
“Het is enorm druk”, ziet Petra Fischer van de organisatie tevreden. “Dit betekent gewoon dat Tubbergen open staat voor dergelijke activiteiten. Gelukkig hebben we veel geluk met prachtig weer, dat scheelt ook.”
Goede combinatie
Evenals vorig jaar presenteerde Marga Bult de modeshow volledig in stijl. De ongeveer 100 meter lange catwalk liep van De Kleibakker tot aan Fietscity Buyvoets. Aan de uiteinden waren terrasjes gecreĆ«erd en vonden muzikale optredens plaats, o.m. door Frank Droste en Sandra Abbink. Door de werkzaamheden in de winkelstraat moest de organisatie een beetje improviseren. “De catwalk hebben we moeten stutten met planken. En aan beide kanten moesten de wegafzettingen blijven staan”, legt Marlis Scholten uit. “Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en als ik kijk hoe druk het is, hebben we van de open straat geen hinder ondervonden.”