‘Kansen pakken voor Albergen’

Foto: Gemeente Tubbergen

Gerard Keupink is een van de mensen in de werkgroep Mijn Albergen 2030. Samen met veertien andere Albergenaren werkt hij aan de toekomst van het dorp.

Gerard Keupink is voorzitter van de handbalvereniging van Albergen. Ook veel andere leden van de werkgroep zijn actief in het verenigingsleven. Dat is zowel een sterkte als een valkuil. “Het is leuk dat we hier goed feesten kunnen bouwen, maar we moeten ook aan de slag met de toekomst van Albergen”, zo begint hij zijn verhaal. “De mensen in de werkgroep zijn vaak al actief. Daardoor weten ze goed wat er leeft, maar ze zijn ook druk en de eigen vereniging gaat dan voor. Het zou goed zijn als we iemand bij de werkgroep kregen die echt helemaal voor Mijn Albergen 2030 kan gaan.”

Er zijn voldoende interessante onderwerpen om mee aan de slag te gaan; huisvesting voor jongeren, sportverenigingen, ruimte voor bedrijven, de aankleding van de Ootmarsumsestraat, maar er ontbreekt nog een aanjager die samenhang brengt. “Iedereen komt nu met zijn eigen plan, maar we moeten met elkaar kijken wat we nodig hebben om als dorp in 2030 nog leefbaar te zijn. Daar moeten we mee aan de slag.”

Wie mee wil werken aan de toekomst van Albergen is van harte welkom bij de werkgroep. “We hebben mensen nodig voor de werkgroep die los van hun eigen belang of achterban naar het dorp kunnen kijken. Mensen met bestuurlijke interesse die structuur kunnen aanbrengen.”

Het eerste concrete project is ondertussen al wel gerealiseerd. Op het sportpark van de Tukkers is een beachveld aangelegd. “Samen met de handbal, volleybal, voetbal en de carnavalsvereniging hebben we hieraan gewerkt. Het is nu bijna klaar, er moeten alleen nog hekken omheen. De eerste beachweek hebben we al gehad en de verenigingen maken er goed gebruik van. Dit was een mooi project; een concreet doel met een overzichtelijk aantal partijen. Als het gaat om de toekomst van het dorp is dat ingewikkelder. Je merkt ook dat mensen liever korte klussen doen, dan langlopende verplichtingen aangaan. Een beachveld aanleggen is ons gelukt. Misschien moeten we Mijn Albergen ook meer in deelprojecten opknippen, dan kunnen we het beter behapbaar maken.”

Gerard ziet Mijn Albergen als een kans voor het dorp. “We mopperen hier in Albergen wel eens dat al het geld naar Tubbergen gaat, maar we hebben nu de kans om het te veranderen. Die moeten we dus ook pakken! Er zijn idee├źn genoeg. Als mensen plannen hebben voor hun vereniging, kunnen ze zich bij ons melden, dan kijken we of we het samen kunnen doen. Er zijn altijd oplossingen te verzinnen. Het gaat niet altijd makkelijk, maar ik heb wel vertrouwen dat het van de grond komt. En we hebben nog even tot 2030.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden