Praktijk voor huid- en oedeemtherapie Inge van der Aa nu ook in Tubbergen

Foto:

Door de groeiende vraag naar een huid- en oedeemtherapeut zal Inge van der Aa op 1 oktober een tweede praktijk, naast Hardenberg, openen in Tubbergen. Dit binnen De Gaarden, een praktijk waar al verschillende disciplines samenwerken.

“Tijdens mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste kwam ik voor het eerst in aanraking met huidtherapie. Het sprak me direct aan, maar het had op dat moment weinig tot geen bekendheid. Om die reden ben ik niet gelijk de opleiding gaan volgen. Ik startte een eigen schoonheidssalon en heb in een drogisterij gewerkt. In de tussentijd volgde ik de ontwikkeling van het beroep van huidtherapeut op de voet”, begint Inge van der Aa haar verhaal. In 2005 begon ze alsnog aan de opleiding op de Hogeschool van Utrecht en toen wist ze gelijk dat ze de juiste keuze had gemaakt.

Tijdens de 4 jaar durende studie werd de nadruk gelegd op oedeemtherapie (stimuleren van afvoeren van lymfevocht), tevens werd er een interne cursus doorlopen bij de Feldbergkliniek voor oedeemtherapie in zuid-Duitsland. In 2009 mocht Inge haar diploma in ontvangst nemen. In de zomermaanden nam ze eerst waar in 3 verschillende praktijken. “Tijdens mijn stages en het waarnemen kwam ik er achter hoe belangrijk huidtherapie daadwerkelijk is.” Een huidtherapeut behandelt patiënten met een zieke of beschadigde huid. “Ik vind het ook belangrijk om aandacht te schenken aan bijkomende sociale en emotionele kanten van het hebben van een huidaandoening. Belangrijk voor mij is dat patiënten zich in onze praktijk op hun gemak voelen en met meer zelfvertrouwen de praktijk verlaten”, legt Inge uit.

Oedeem
“In mijn praktijk krijg ik veelal te maken met patiënten die bijvoorbeeld na een ingrijpende operatie, het verwijderen van lymfklieren in oksel of liezen, chemotherapie en/of bestraling langdurig of zelfs levenslang klachten hebben”, aldus de in Albergen geboren en getogen Inge. “Voorbeelden van de bijwerkingen zijn: lymfoedeem in de armen of benen, zenuwpijn en chronische vermoeidheid. Tevens kunnen door een operatie vervelende littekens ontstaan die trekken, verkleven, bewegingsbeperking geven en er niet fraai uitzien. Vroegtijdige behandeling voorkomt veel ongemak in een later stadium.”

Oedeemtherapie is een therapie met als onderdelen: manuele lymfdrainage (massage), zwachtelen, lymftape, huidverzorging, aanmeten en verstrekken van therapeutisch elastische arm- of beenkousen, oefen-/bewegingstherapie en het toepassen van leef adviezen. Daarnaast zijn er meer behandelmogelijkheden, die patiëntgericht worden toegepast. Men kan ook bij de huidtherapeut terecht voor de behandeling van bijvoorbeeld: Andere vormen van oedeem, littekens, ongewenste beharing, acne, pigment, cellulite en huidveroudering.

Gratis adviesgesprek
Bij de Praktijk voor huid- en oedeemtherapie Inge van der Aa kan iedereen geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek. Een verwijsbrief is niet nodig en de behandeling wordt, afhankelijk van de polisvoorwaarden, geheel of gedeeltelijk vergoed.

Inge van der Aa is aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Heeft u vragen of wilt u meer weten, neem dan met haar contact op. Dit kan door te bellen naar 06-51477086 of via de website www.huidtherapie-tubbergen.nl of www.praktijkdegaarden.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen