Ria’s Eetcafé voelt zich bedonderd door gemeente en waterschap Vechtstromen

Foto: Ria's Eetcafé

Vanmorgen werd door een medewerker van het waterschap Vechtstromen en een ambtenaar van de gemeente Tubbergen meegedeeld dat de aansluiting van riolering voor Ria’s Eetcafé niet doorgaat. “Wij vinden bodemlozing een betere oplossing, dan aansluiting op de riolering“, liet de ambtenaar volgens de Tubbergse horecazaak weten. Ria Waaijer, eigenaresse van het etablissement in Mander, voelt zich klem gezet door het besluit van de gemeente.

De gemeente houdt vast aan het rioleringsbeleid wat is vastgesteld voor 2013-2018. Dit tot grote verbazing van Waaijer. “Wij zijn immers al 3 jaar met het waterschap is gesprek om de boel opgelost te krijgen. In de tussentijd besloot de gemeente een rioleringsbeleid vast te stellen, die ons geen enkele mogelijkheid meer bied. Wij voelen ons bedonderd.”

“Zelf hebben wij de mogelijkheden onderzocht voor een alternatief voor riolering. Geen enkel bedrijf kan 100% garantie geven dat er een andere mogelijkheid (IBA/rietveld) net zo goed functioneert als riolering. Er blijven altijd pieken en dalen en dus ook onzekere factoren in het te behandelen afvalwater. Dan hebben wij het nog niet eens over de investeringskosten, want die zijn ontzettend veel hoger.”

De betreffende ambtenaar liet weten, dat de gemeente Tubbergen geenszins van plan is om, ook al ligt de riolering er pas klaar, aan te sluiten. “‘Wij houden vast aan ons beleid’ is wat de ambtenaar antwoordde”, aldus Waaijer. “Voor ons is dit onverteerbaar. Het kan toch niet zo zijn, dat als de burger bereid is om zelf zijn eigen riolering aan te leggen, dat de gemeente dan nog kan besluiten om dit te weigeren? Helaas wordt dit burgerinitiatief niet beloond! De gemeente dient te voorzien in een basisbehoefte als riolering. De gemeente Tubbergen kiest er vooralsnog voor om zich te verschuilen achter zijn rioleringsbeleid en andere ondoorzichtige vrijstellingen.”Ria's Eetcafe - parasol

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen