‘Bioscoop in Tubbergen gaat nog dit jaar open’

Foto: Bioscoop Tubbergen

Eind deze maand worden de nieuwe plannen van Bioscoop Tubbergen aan de gemeente voorgelegd. Dat verklaart de initiatiefnemer ervan vanmorgen via een ‘update’ op Facebook.

Het oorspronkelijke plan om het nieuwe filmhuis in een bestaand pand op het Tubbergse industrieterrein te vestigen, is na een gesprek met de gemeente van tafel gegaan. Die heeft namelijk liever dat de publiekstrekker zich in het centrum komt, aldus de man die naar eigen zeggen nog graag ongestoord wil blijven werken aan zijn ambitieuze plannen totdat alles ‘in kannen en kruiken’ is.

Door de opstelling van de gemeente moest de initiatiefnemer evenwel volledig opnieuw beginnen met het ondernemersplan, zo laat hij weten. “Daar zijn we de laatste tijd ook heel druk mee bezig geweest. We hebben nu een tekening klaar met 2 zalen (ongeveer 100 stoelen per zaal). In eentje kunnen ook 3D-films gedraaid worden en één zaal kan naar een theater omgebouwd worden. Er komen 2 foyers met een bar, ideaal om ook iets anders te organiseren. Aanstaande donderdag hebben we een gesprek met de filmdistributeur over de te leveren (premiere)films.”

Wegens onvoorziene omstandigheden moest de Tubbergenaar op zoek naar een andere interieurbouwer voor de toekomstige cinema. Hij wil echter nog niet prijsgeven op welke centrumlocatie gemikt wordt. “Ik heb met de gemeente afgesproken dat ik daarover voorlopig mijn mond hou, dus dat doe ik. De gemeente heeft ons wel al de bouwtekeningen gedaan van het pand in het centrum waar we de bioscoop in mogen realiseren. We zijn er nog steeds van overtuigd dat het dit jaar gerealiseerd kan worden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen