‘Stilzitten is niks voor ons’

Foto: Wolbert Keukens

Creativiteit, nieuwsgierigheid, passie, uitdaging en respect zijn kernwoorden voor Felix Wolbert en zijn vrouw Anette Wolbert-Latka. En al zeggen ze het niet van zichzelf, daar kun je gerust doortastendheid, hartelijkheid en gastvrijheid aan toevoegen.

De creativiteit en passie heeft Anette trouwens van haar Poolse vader. “Hij werkte als salesmanager voor een aantal Nederlandse bedrijven in Polen, een echte handelsman. Als hij sprak, in dat Duits-Nederlands-Twentse mengelmoesje van hem, hingen de mensen aan zijn lippen.”

“Ik ben van huis uit bloemist”, vertelt Anette, “Maar ik ben door mijn broer in het keukenvak gerold. Hij werkte als manager bij Bruynzeel en ik hielp wel eens mee; ik mocht ook af en toe een keuken ontwerpen. Ik vond het een heel leuk vak en ben zodoende bij een keukenbedrijf in Oldenzaal gaan werken. Daar heb ik mijn man Felix ontmoet, op de werkvloer dus. Hij was bezig Felix Wolbert Keukenmontage op te zetten, ik verbrijzelde mijn knie en raakte daardoor mijn baan kwijt. We zijn daarop samen een bedrijf begonnen.”

Passend bij karakter

Felix: “Stilzitten is niks voor ons. Anette adviseerde me op de achtergrond en ontwierp de keukens. We hebben een bedrijf aan huis. Ik ben tevens meubelmaker en sinds een aantal jaren maken we niet alleen keukens, maar ook interieurs. We merken dat mensen het prettig vinden als je een totaalbeeld kunt leveren. Ik en Anette komen gewoon bij de mensen thuis, want een keuken moet bij je karakter passen. Dat merk je als je in gesprek gaat; daar komt een stukje psychologie bij kijken.”

Geen nummer

Het bedrijf en thuis lopen naadloos in elkaar over. Dat is wel zo gezellig voor zoon Gertjan en de honden Bas, Puck en Jessy. Er is altijd wel iemand thuis, daar in het prachtige buitengebied bij Albergen. Felix: “Dat we hier wonen, komt door tante Fien. Zij is inmiddels 87 en heeft nog steeds een strabant karakter. Maar ze wilde graag dat er iemand in de buurt was en daarom hebben we haar huis voor ons verbouwd en voor haar een huis erbij gebouwd. Het is een fijne plek om mensen te ontvangen. We hebben geen megabedrijf, maar dat willen we ook niet. Je bent hier geen nummer, ook niet als er na jaren een mankement aan je keuken optreedt. Ik houd van gemoedelijkheid, je kunt hier altijd binnenvallen voor een kop koffie.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen