De Marke laat kinderen hun ouders wegwijs maken op school

Foto: De Marke

Een informatieavond ‘nieuwe stijl’, waarbij de rol van kinderen en hun leerkrachten volledig omgedraaid zijn. Afgelopen dinsdag konden ouders/verzorgers dit meemaken op De Marke, simpelweg om hen zodoende meer te betrekken bij het jaarprogramma.

Kinderen informeerden de volwassenen op een gestructureerde manier aan de hand van een wegwijskaart. De ouders werden rondgeleid in de school, in de klas werd verteld over lesmethodes en de inhoud van de verschillende vakken, een Snappet, laptop en boeken werden getoond. Uiteraard kon samen de lesstof worden doorgenomen. Ook hoorde er natuurlijk wat ontspanning bij, want men kon samen koffie/ranja drinken onder het genot van cake (gebakken door leden van de Ouderraad) en zo de onderlinge betrokkenheid nog meer stimuleren.

Een schooldag ervaren

Als ouders liep je dus het ‘risico’ in de kleuterklas met blokken te gaan bouwen, de kwast in de handen te krijgen en ouders van kinderen vanaf groep 4 hebben ervaren hoe het is om met een Snappet tablet of laptop te leren of te beleven wat een les wereldoriĆ«ntatie inhoudt.

Op de avond zelf hielden leerkrachten van de onderbouw een korte presentatie voor ouders, maar in de bovenbouw presenteerden de kinderen grotendeels. Omdat de kroost gastheer of -dame was, hadden de leraren hun handen vrij om werkelijk met ouders in gesprek te komen.

Oriƫntatie basisschool

Jaarlijks vindt er in Tubbergen een informatieavond plaats voor alle ouders/verzorgers die hun kind jonger dan 4 jaar nog op gaan geven bij de school die ze voor hun zoon of dochter uitkiezen. Ditmaal vindt deze plaats in De Marke. Men kan er zich door zowel de directie van De Wiekslag als De Marke laten informeren, alvorens een schoolkeuze te maken.20150922_185902

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen