Zussen Bekhuis gooien handdoek in de ring, concept Marktplein te koop

Iris en Tine Bekhuis voorafgaand aan de opening van Marktplein Tubbergen
Iris en Tine Bekhuis voorafgaand aan de opening van Marktplein Tubbergen
Foto: Redactie

Markplein Tubbergen is voor het laatst open op 16 januari 2016, tot grote spijt van initiatiefnemers Iris en Tine Bekhuis. Beide nemen daarmee geen verdere stappen na het besluit van de gemeente om hen een dwangsom op te leggen als de zaak na 17 januari aanstaande nog kleine goederen aanbiedt.

Hoewel de zussen nog door hadden mogen gaan met de verkoop van grote goederen, geven ze aan bovenal te geloven in een totaalconcept met grote én kleine goederen. Iris en Tine zeggen vooral teleurgesteld te zijn in de opstelling van het college van B&W. “Wij hebben er alles aan gedaan bij de gemeente om Marktplein te realiseren. We hebben hierbij zelfs juridische hulp ingeschakeld, maar helaas heeft de burgemeester aangegeven er alles aan te doen om Marktplein te sluiten en heeft het overgrote deel van de raad van Tubbergen zich achter hem geschaard. De gemeenteraad heeft wel degelijk kans gehad om in te gaan op de uitkomst van het onderzoek, waaruit is gebleken dat er regels kunnen worden opgesteld waarmee het concept Marktplein wordt ingekaderd, zodat bedrijven met een ander concept zich niet kunnen vestigen op het industriegebied. Helaas heeft de burgemeester tijdens ons laatste gesprek aangegeven dat het college van B en W het te veel werk vindt om regels vorm te geven welke ervoor zorgen dat Marktplein wordt gerealiseerd. Wij zijn teleurgesteld in de inzet van de gemeente en hadden meer ‘samenwerking’ verwacht. Alleen de PvdA heeft zich sterk gemaakt voor het behoud van Marktplein, maar helaas is deze partij op dit moment te klein om voldoende invloed te kunnen uitoefenen binnen de gemeenteraad.”

Nog 1 maand open

“Wij vinden het ontzettend spijtig dat Marktplein moet sluiten, vooral omdat er zo ontzettend veel vraag naar was”, zo laten de zussen weten. “Wij bedanken iedereen oprecht voor alle steun en betrokkenheid die wij hebben mogen ontvangen in deze strijd. Graag willen wij deze laatste weken samen met deze mensen nog ontzettend genieten van Marktplein en we hopen dat 16 januari een knallende afsluiter wordt, waarbij iedereen afscheid kan nemen van Marktplein op zijn volst.” Tweede Kerstdag is Marktplein Tubbergen geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Te koop aangeboden

Geïnteresseerden kunnen het complete concept, inclusief de naam Marktplein, kopen. Zelf gaan de jongedames binnenkort op zoek naar een andere baan. Tine wil eerst nog afstuderen van de opleiding Facility Management. “Overigens wensen we het ‘bruisend hart’ van Tubbergen het beste toe en hopen we dat de ondernemers weer met een gerust hart kunnen gaan ondernemen. Tot slot willen wij mededelen dat het succesvolle concept Marktplein te koop is. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 0546-627460 of [email protected].”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen