Glinstering gestart met 5 pilotprojecten

Foto: Glinstering

Middels een nieuwsbrief laten de initiatiefnemers van de Glinstering, het plan voor een aantal doorlopende publiekstrekkers in de gemeente Tubbergen, weten dat ze gestart zijn met 5 pilotprojecten.

“De komende tijd zijn we druk bezig met de pilotprojecten, het bezoeken van mogelijke partners en het testen van de technische haalbaarheid”, laat men weten. Zo is het team achter Living Projects, dat bijzondere verlichting m.b.v. LED verzorgt, in Breda bezocht en is inspiratie opgedaan bij de Glazen Boerderij in Schijndel.

Ook zal begin komend jaar de website van de Glinstering online komen.

Vrijetijdseconomie omarmt de Glinstering

Ondernemers die actief zijn in de vrijetijdssector zien het project Glinstering als een kans om de vrijetijdseconomie in de gemeente Tubbergen een impuls te geven. De ondernemers in de vrijetijdssector zijn eensgezind. “Dit is een idee waar we veel potentie in zien, omdat je er heel veel kanten mee uit kan als ondernemer. Iedereen kan aanhaken; bedrijven en particulieren. Dat vinden wij het mooie hieraan. Vorige initiatieven waren nogal versnipperd, maar dit heeft echt één doel. Dat er nu structuur komt, vinden wij erg prettig”, aldus Gerbert Kleijsen van Camping De Molenhof in Reutum, één van de proefprojecten.

De horecabedrijven ’n Kaps, Droste’s Herberg, Kampkuiper en De Herterij draaien eveneens mee in de pilotfase van de Glinstering.

Reacties