Ouders van Teun starten crowdfunding voor rolstoelbus

Teun Haak
Foto: Marleen de Vries

Teun Haak wordt dit jaar 6 jaar. Hij heeft aangeboren hersenschade, is halfzijdig verlamd en spastisch. Daarnaast heeft hij een verstandelijke beperking en vele autistische kenmerken. Dit alles komt doordat de kleine Teun bij zijn geboorte een herseninfarct heeft gehad en daarnaast behoorlijk wat zuurstofgebrek.

Zijn ouders hebben het niet altijd makkelijk, en ook qua financiële situatie is het lastig. “We kunnen niet op stap (of de noodzakelijke medische bezoeken afleggen) met ons gezin, omdat Teun rolstoelgebonden is en onze auto hierdoor niet meer geschikt is. Het is een heerlijk kind en we genieten enorm van hem, maar toch is het soms zwaar”, geeft moeder Marleen de Vries onomwonden toe. “Ook financieel gezien, omdat we ons huis hebben moeten verbouwen.

‘Rolstoelbus is dé uitkomst’

Na heel veel wikken en wegen hebben de ouders van Teun besloten een crowdfundingsactie op poten te zetten om een rolstoelbus voor Teun te kunnen aanschaffen. Marleen: “Onze eigen spaarpot is in 2014 voor het grootste gedeelte geplunderd door de noodgedwongen verbouwing. Uiteraard sparen we weer net zo hard door en zijn we blij dat we maandelijks een mooi bedrag aan de kant kunnen zetten. En onze eigen auto kan straks natuurlijk verkocht worden. Maar al met al is het niet genoeg om de geschikte bus voor hem aan te schaffen. Daarnaast is het leven met Teun enorm duur en we kunnen hem natuurlijk niet de nodige hulpmiddelen ontzeggen die hij nodig heeft. Ook al het andere moet gewoon blijven doorgaan; dat is eigenlijk nog wel het grootste probleem.”

“We hebben er enorm over lopen twijfelen en dubben. Het is echt een drempel die je over moet en dat is echt niet makkelijk. Dit is zo niet ons eigenlijk…”, vertelt vader Rogier Haak. “Maar aan de andere kant biedt het ons ook een mogelijkheid om toch een stukje normaal leven terug te krijgen. Iedereen die iets zou willen en kunnen doen is van harte welkom om een bijdrage te storten voor de rolstoelbus voor onze Teun. Wij zijn iedereen ontzettend dankbaar! Hopelijk krijgen we hierdoor een leuk bedrag bij elkaar en kunnen we onze bus aanschaffen, zonder onszelf in de schulden te steken.”

Crowdfunding

De teller van de inzamelingsactie staat na een half uur met 13 donaties al op €350, ofwel zo’n 3% van de benodigde €12.500 voor de rolstoelbus. Het daarbij om 1/3 deel van de totale kosten. Met eigen geld betaalt het gezin het andere 2/3 deel. Donaties kunnen m.b.v. iDEAL via Dream or Donate of via bankrekeningnummer NL54INGB0684162164 t.n.v. T Haak.

Reacties