Geldinzamelingsactie voor rolstoelbus Teun is geslaagd

Teun Haak
Teun Haak
Foto: Marleen de Vries

Wat afgelopen woensdag nog met veel schroom en een beetje gêne begon, is binnen een week tot een doorslaand succes uitgegroeid. Via crowdfunding werd in no-time €12.500 bij elkaar gesprokkeld voor een noodzakelijke rolstoelbus die Teun, zijn broertje Willem en zijn ouders Rogier en Marleen de nodige bewegingsvrijheid kunnen geven.

“Het is werkelijk ongelooflijk”, zegt Marleen met de nodige emotie in haar stem. Via de site van de crowdfundings-actie kon van minuut tot minuut de teller worden gevolgd die uiteindelijk tot de €12.500 leidden, vaak voorzien van berichtjes, zoals “Jullie zijn er bijna…! Heel veel succes met deze actie en veel veilige en plezierige kilometers gewenst!” en “Lieve Teun, Fijn te zien dat het zo goed met je gaat. Die rolstoelbus is je van harte gegund. En zo te zien gaat die er zeker komen. Dan kun je lekker genieten van de uitstapjes samen met je papa, mama en Willem. Dikke knuffel”.

“Eén van hen had €8 gespaard voor Serious Request, maar was te laat met inleveren. Daarom had ze maar bedacht om haar spaarcentjes aan Teun te geven. Zooo lief!!!” Ook is Marleen hevig onder de indruk van de diverse inzamelingsacties door verschillende bedrijven.

‘Even laten bezinken’

Op de vraag hoe nu verder volgt een diepe zucht. “Ik ben blij dat we er zijn en dat we nu eindelijk weer uit de schijnwerpers kunnen. Want dat vinden we eigenlijk maar niks. Dan deze hectische week maar eens even laten bezinken en alles op de rij zetten. Want dat het allemaal zo in een stroomversnelling zou komen, hadden we écht niet verwacht. Daarna gaan we een nieuwe bus zoeken en onze eigen auto verkopen. Goh, wat mooi allemaal…”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen