Broers halen na 25 jaar hun ‘vergeten’ medaille op

Patrick Paus (links) en Robert Paus (rechts)
Patrick Paus (links) en Robert Paus (rechts)
Foto: Zwemvierdaagse Ootmarsum

Tijdens de voorbereidingen van de 39e Zwemvierdaagse Ootmarsum ontdekte Johan Webbink namens de organisatie zwem- en waterpolovereniging VKC’03 iets bijzonders. Ongeveer 25 jaar geleden zijn 2 broers ‘vergeten’ hun medailles, die deelnemers na afloop ontvangen, op te halen.

Na een zoektocht op internet werden de broers opgespoord. Robert en Patrick Paus zagen de lol er wel van in en waren bereid naar Ootmarsum te komen om alsnog hun medailles in ontvangst te nemen. Voor deze uitreiking werd zelfs het spandoek uit die tijd tevoorschijn gehaald; pure nostalgie.

Reünie

In 2003 zijn de zwemverenigingen de Kuiperberg en de Vlaskikkers met elkaar gefuseerd tot VKC’03. Tijdens de laatste avond van de zwemvierdaagse stond daarom een reüniewedstrijd op het programma tussen (oud- leden van beide clubs en VKC’03. Een nieuwe activiteit, waarvan de organisatie niet wist hoeveel mensen hieraan gehoor zouden geven. Wat was het mooi om te zien dat ruim 35 waterpoloërs naar het zwembad kwamen voor deze wedstrijd. Het werd een mooi, bijzonder weerzien van (oud-)spelers, die zeker een vervolg gaat krijgen. Als afsluiting van de reünie was er een gezamenlijke BBQ en feestavond.

Jubileumeditie

De zwemvierdaagse in Ootmarsum is gehouden in de laatste week van de schoolvakantie, net als andere jaren. Mede dankzij het fantastische weer was het enorm geslaagd. Het aantal deelnemers groeit nog steeds, vooral sinds enkele jaren dat de organisatie behoorlijk is geprofessionaliseerd. VKC’03 probeert om de succesvolle zwemvierdaagse activiteiten van vroeger terug te brengen in het programma. Te denken valt aan bijvoorbeeld fiets-hem-erin of tokkelen.

Komend jaar is de 40e editie van de zwemvierdaagse en dan wil VKC’03 nog groter uitpakken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen