Deelnemers aan Activiteitenclub Twente vieren eenjarig bestaan

Leden van Activiteitenclub Twente tijdens een uitje
Leden van Activiteitenclub Twente tijdens een uitje
Foto: Stichting Welzijn Tubbergen

Inmiddels is het al weer een jaar geleden dat de Activiteitenclub Twente van start is gegaan met een tweemaandelijkse activiteit op de woensdagmiddag.

Mensen kunnen zich bij Stichting Welzijn Tubbergen aanmelden als belangstellende voor de actieve seniorenclub. Dit schept geen verplichtingen, want men krijgt alleen de uitnodiging per mail/post toegestuurd. Op dit moment bestaat de groep uit ruim 30 belangstellenden uit de gemeente Tubbergen/Dinkelland. “Of u nu alleen of met partner komt, iedereen is welkom en nergens toe verplicht! Wilt u deelnemen aan de activiteit, dan kunt u zich per keer aanmelden”, benadrukt seniorenadviseur Nicolet Plegt-Koedijk.

Diverse activiteiten

In het afgelopen jaar zijn er diverse activiteiten georganiseerd, zoals:

  • Wandeltochten
  • Fietstochten
  • Klootschieten en jeu-de-boules
  • Rondleiding op landgoed Herinckhave
  • Rondleiding op landgoed Singraven

Na afloop is er altijd even tijd en aandacht om onder het genot van een kop koffie of een glaasje even met elkaar bij de praten. Plegt-Koedijk: “De deelnemers zijn dan ook zeer enthousiast en er ontstond een hechte groep. In december kwam de vraag of we ook op de zondagen af en toe iets konden organiseren. Vanaf januari hebben we besloten om de activiteit iedere maand aan te bieden, de ene maand op woensdagmiddag en de andere maand op zondagmiddag. We hebben dit voorjaar o.a. van een High Tea bij in Langeveen genoten.” Ook is er in Weerselo een zondagmiddag jeu-de-boules gespeeld. Voor de mensen die niet in staat zijn om aan de activiteit zelf deel te nemen, is er altijd de mogelijkheid om naderhand aan te schuiven tijdens koffie/thee/drankje.

“Ook hebben we dit voorjaar een groepsapp opgericht voor de belangstellenden die in het bezit zijn van een mobiele telefoon. Het doel hiervan is ook om in kleine groepjes met elkaar in contact te komen en samen b.v. naar een musea, toneel-, zang- of theatervoorstelling te gaan. De kosten van de activiteiten zijn voor eigen rekening, maar we zullen proberen deze zo laag mogelijk te houden”, laat Plegt-Koedijk weten. “De eerstvolgende activiteit is woensdag 14 september aanstaande waarbij we een wandelroute gaan lopen bij Baasdam. Na afloop zal de groep gezellig napraten bij ’n Kaps. Bij slecht weer vervalt de wandeling, maar zal de groep alsnog om 15.15 uur bij elkaar komen bij die familiecamping om even bij te praten over de zomerperiode.

Meer informatie

Wie het leuk lijkt om deel te nemen of wie graag meer informatie over deze activiteitenclub ontvangt, mag contact opnemen met Nicolet Plegt-Koedijk (tel. 0546-622788 of via [email protected]).

Reacties

Cookieinstellingen