Tubbergse jeugdprins onthaald in een vlammend vuurwerkspektakel

Geen mooiere dag dan de ‘elfde van de elfde’. Een datum die bij vele carnavalsliefhebbers het hart sneller doet laten kloppen. Zo ook bij de leden van jeugdcarnavalsvereniging de Schaop’nköpkes en bezoekers van buitenresidentie Eetcafé Fox, afgelopen vrijdag.

Op het toepasselijke tijdstip 23.11 uur zouden de nieuwe hoogheden worden gepresenteerd. Om 21.30 uur werd er al verzameld door de jeugdraad en waren de eerste bezoekers bij Fox. Tegen 22.45 uur vond het aankondigingsfilmpje aanvang. Onderwerp in het filmpje was Wie is de mol?, waarbij er in dit geval een zoektocht plaatsvond naar een nieuwe prins. Deze werd uiteraard gevonden. Naarmate het filmpje vorderde werd het voor velen al wel duidelijk wie dit jaar het Tubbergse jeugdcarnaval zou aanvoeren.

Vuurwerk

De opkomst van de nieuwe hoogheden ging onder begeleiding van heel veel vuurwerk. Onder begeleiding van meerdere vlammenwerpers werden de nieuwe prins en zijn adjudant naar voren gereden, omhuld door zwarte doeken. Toen de spanning tot een ultiem hoogtepunt was opgelopen, zakten de doeken en kwamen prins Jesse ten Dam en zijn adjudant Jasper van Benthem naar voren als de nieuwe hoogheden.

Na de geslaagde intro van de hoogheden werden de heren uitgebreid gefeliciteerd, waarna het feest kon losbarsten. De avond werd afgesloten bij prins Jesse, waar vele eieren werden gebakken en onder het genot van een laatste drankje werd teruggekeken op een meer dan geslaagde avond.

Hoogheden

Prins Jesse is fervent carnavalsvierder. Zeer actief bij de Oranjewijk, lid van de galacommissie en jeugdraad. In het dagelijks leven volgt deze grote man een opleiding tot politieagent. Zijn hobby’s zijn voetballen en vliegen. Zijn blauwe bolide rijdt dan ook meerdere keren per week richting de Bachstraat, waar onze adjudant gehuisvest is. Hier word dan verder geknutseld aan hun gezamenlijke hobby, het vliegen.

Adjudant Jasper van Benthem is in het dagelijks leven student aan Saxion, waar hij de opleiding Fiscaal Recht en Economie volgt. Hij heeft eveneens het vliegen als hobby en is daarnaast fanatiek voetballer bij TVC’28. Ook hij is actief lid bij de jeugdraad, waar hij deel uitmaakt van het bestuur en tevens de rol van penningmeester vervuld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen