Het ‘dubbeldorp’ is een carnavalsvereniging rijker

Leden van Altied Skik
Leden van Altied Skik
Foto: Redactie

Deed de KPJ uit Harbrinkhoek/Mariaparochie vorig jaar nog onder die naam mee aan het carnavalsgebeuren, dit jaar is er gekozen voor een afzonderlijke: Altied Skik.

De nieuwe carnavalsvereniging presenteerde zich vanavond voor het eerst tijdens een inloopavond. “We hebben voor een aparte naam gekozen om duidelijk te maken dat er een verschil tussen de KPJ-activiteiten en de carnaval zit. Leden van Altied Skik hoeven dus niet mee te doen met bijvoorbeeld het paasvuur of de levende kerststal en vice versa. Dit was afgelopen keer een beetje onduidelijk, dus vandaar.”

Er zijn inmiddels 66 carnavalspakken gekocht om ook komend carnavalsseizoen weer goed voor de dag te komen. “Zou mooi zijn dat we die allemaal kunnen vullen”, spreekt voorzitter Michel Masselink hoopvol uit. “Het lijkt die kant wel op te gaan, want we tikken nu bijna de 50 leden aan.” In het seizoen 2015/2016 deden nog ‘maar’ 32 jongens en meiden mee met het thema Vikingen.

Het is de bedoeling dat de carnavalisten opnieuw mee gaan lopen in de optochten van Langeveen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren en Tubbergen. In 2018 willen ze graag weer met de grote wagens meedoen. Nieuwe leden kunnen zich nog t/m zondag 8 januari 2017 aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen