Ontruiming van woonwagenkamp in Tubbergen gestart

Het was vandaag weer een veelvuldig komen en gaan van busjes, vrachtwagens en mensen op het woonwagenkamp aan de Verdistraat in Tubbergen. Ditmaal echter geen inval van politie en justitie, maar een handvol schoonmakers.

Stapels aan autobanden, huisraad, douchespullen, plastic kratjes en losse onderdelen van machines vullen zo ongeveer het complete terrein. Het opruimen van de achtergelaten troep neemt zeker de hele dag in beslag, gaf een medewerker van de opruimdienst vanmorgen aan. Hij wist daarnaast te melden dat de mobiele woning en diverse aanbouwen tot aan de grond toe afgebroken zullen worden.

De ontruiming vindt plaats in opdracht van Woningstichting Tubbergen, de verhuurder van de locatie. Deze draait tevens op voor de kosten, alsmede de verhuiskosten van de nog thuiswonende volwassen zoon die intussen elders onderdak gevonden heeft. Zijn ouders zitten in verschillende detentiecentra. Een andere, minderjarige zoon is bij familie opgevangen.

‘Verplaatsing is niet de oplossing’

Oud-burgemeester Mervyn Stegers liet eind vorig jaar weten dat het verplaatsen van het woonwagenkamp, zoals buurtbewoners graag wensen, niets oplost en bovendien alleen gelijk staat aan het verplaatsen van het probleem. Volgens hem is het belangrijkste dat de overlast en straffeloosheid niet opnieuw zal plaatsvinden. “Het gaat ons niet om het voorkomen van een plek die aangewezen is voor het stallen van woonwagens. En dat is ook nooit zo geweest”, aldus Stegers destijds. “Zoals bekend speelt er op de achtergrond nog een strafzaak betreffende mogelijke uitbuiting en mishandeling van een zwakbegaafd iemand, maar los daarvan is klip en klaar dat overlastgevende activiteiten natuurlijk erg onwenselijk zijn.”

Komende vrijdagochtend zal de rechtszaak tegen het van ernstige feiten verdachte stel, dat inmiddels al bijna 6 maanden vastzit, verder gaan. Hoe het met ‘slaaf Jeffrey’ gaat, is onbekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen