Burgemeester opent nieuwe vestiging Dani Automobielen in Albergen

“Ik was nog geen 3 turven hoog toen ik met het verkopen van auto’s begon.” Als jongetje van 11 was Rolf Mensink dagelijks te vinden bij het autobedrijf van zijn oom in Fleringen.

“Glunderend liep ik daar, met heel veel geld op zak, auto’s te verkopen aan met name buitenlandse klanten. Ik heb toen ook Litouws leren spreken en dat komt me nu goed van pas.” Nu, bijna 20 jaar later, heeft hij een prachtig eigen bedrijf staan. Bij de binnenkomst van Albergen kan het niet missen. Jarenlang was een plek waar niet veel meer gebeurde. De verloedering sloeg toe. Totdat Dani Automobielen het pand in 2015 op zijn naam kreeg. “Ik weet nog goed de dag dat ik bij notaris was geweest en heb getekend. Ik heb hier de hele dag met een grote glimlach gelopen.” Al snel besloot Mensink om het pand grondig aan te pakken.

“In eerste instantie wilde ik gewoon de oude werkplaats gebruiken, maar de grote schuur op het terrein bood mogelijkheden.” Mensink toverde de hal om tot een werkplaats die je in de regio niet zo snel vindt. De vloer glimt, de muren zijn wit met grijs en alles is netjes opgeruimd en geordend. “Dat moet ook, want dat werkt het prettigst.” In de nieuwe werkplaats staan 6 bruggen, in de bestaande staan er 3. “We hopen onze klanten zo het snelst en het best te kunnen helpen. We zijn persoonlijk, betrokken en betrouwbaar. Ik loop niet in een pak rond om de mensen te helpen, maar gewoon in een spijkerbroek en trui. Volgens mij kunnen klanten dat enorm waarderen.”

Het bedrijf ziet er intussen erg professioneel uit. Hoe anders was het 12,5 jaar geleden. “Ik begon in een schuurtje van de gebroeders Oude Lenferink in Weerselo en had in totaal 50 m2. Omdat het steeds drukker werd hebben we de schuur een paar jaar later uitgebreid en werd het 3 keer zo groot. Maar nu we hier werken, zeggen de monteurs wel eens tegen elkaar ‘hoe hebben we het daar ooit allemaal voor elkaar kunnen krijgen?’.”

Daniëlle Mensink

Rolf Mensink richtte zijn bedrijf op op 1 oktober 2004. Hij vernoemde het bedrijf naar zijn zus Daniëlle. “Ze had altijd gezegd dat ze mij zou helpen met het opstarten van het bedrijf. Maar voordat ik voor mezelf begon, is ze overleden bij een auto-ongeluk. Ter herinnering aan haar noemde ik het bedrijf Dani.”

Hij begon vooral met het repareren van auto’s. Langzaam kwam daar de verkoop bij. Inmiddels is de parkeerplaats bijna helemaal gevuld met bedrijfsauto’s. “Ja, we hebben er nu ruim 100 staan.”

“Wat de toekomst gaat brengen? Dat weet ik nog niet. Zoals het nu gaat ben ik tevreden. Als we maar gezond mogen blijven.” Vandaag kan iedereen komen kijken hoe het geworden is. Tussen 10.00 en 17.00 uur is er een open dag. Om 12.00 uur opende burgemeester Haverkamp van Tubbergen het pand officieel. “Ja, heel bijzonder dat ze de moeite neemt om te komen!”

Veel respect voor deze jonge ondernemer, feestelijke opening mogen doen van Dani Automobielen in Albergen

A post shared by Burgemeester Wilmien Haverkamp (@bgm.haverkamp) on

Reacties