Pleuni Hannink creatief voor fondswervingsproject van stichting NetLib

Pleuni Hannink en Abdullah Kamara
Foto: Redactie

Zoveel mogelijk reuring geven aan het ‘plan de campagne’ van stichting NetLib voor de verbouw van een school in Liberia en zonnepanelen daarop. Zo ongeveer luidde de opdracht van Pleuni Hannink uit Vasse, maatschappelijk stagiair bij Subsidiebureau Twente.

Samen met een fonds dat geld schenkt aan arme landen is een fondswervingsproject opgezet. “Dat betekent dat we in Nederland zoveel mogelijk geld gaan inzamelen om deze verbouwing van de school mogelijk te maken. Wilde Ganzen verdubbelt ons geld. Als we dus €30.000 zelf inzamelen, dan doet Wilde Ganzen er €30.000 bij. In totaal dus €60.000. Zo komen we steeds dichterbij ons doel van €100.000”, rekent NetLib-bestuurslid Jolanda Kemna voor. “Alle kleine beetjes helpen!” Zo werd er eind vorig jaar een liefdadigheidsdiner gehouden bij het ROC van Twente in Almelo, iets waarbij Pleuni meehielp aan het opzoeken van de publiciteit.

Ook kreeg de 16-jarige vierdejaarsleerling van Canisius Tubbergen het lumineuze idee om geld in te zamelen via de kerstmarkt die haar school georganiseerd werd. “Diezelfde avond heb ik nog een rad van fortuin in elkaar gezet en beplakt met punten. Door aan het rad te draaien verzamelden de bezoekers van de kerstmarkt punten. Bij een bepaald aantal punten konden de bezoekers een prijs winnen. Veel winkels in Vasse en Tubbergen hebben mij d.m.v. het aanbieden van leuke prijsjes gesponsord”, vertelt Pleuni. Ook heeft ze een doos gemaakt en naast de flessenautomaat bij de supermarkt in Vasse neergezet, zodat mensen hier hun statiegeldbonnetjes in konden gooien. “Ik heb bij dit alles hulp gekregen van een goede vriend van mij, genaamd Lars Velthuis.”

Vandaag bood Pleuni de cheque aan van het geld dat ze eigenhandig ingezameld heeft.

Stichting NetLib

Stichting NetLib (Netherlands Liberia) zet zich in voor een beter leven voor de inwoners van Liberia, een straatarm land in West-Afrika. De stichting heeft samen met de voormalig vluchteling Abdullah Kamara een school opgezet in hoofdstad Monrovia. Daar leren voormalig kindsoldaten een vak zoals metselaar, kok, kledingmaker, ICT’er, etc.

Een schoolopleiding biedt zekerheid op een beter leven in Liberia en alle leerlingen die op de school hebben gezeten, hebben een betaalde baan. Daarmee hebben ze dus geld om hun kinderen en familieleden eten te geven.

Daarnaast is door de stichting een eigen ziekenhuis opgezet en komt er binnenkort een ziekenhuis bij.

Reacties