Turftrappers organiseren verrassingstour langs ambachtslieden en bedrijven

Foto: Redactie

Carnaval vieren kunnen ze als geen ander. Maar er is meer nodig om een dorp leefbaar te houden dan alleen een succesvolle carnavalsperiode, signaleren de Turftrappers uit Langeveen.

Wat meer doen, door het hele jaar heen. Dat is een beetje de rode draad in het verhaal van Else Oude Hendriksman, Danielle Reekers, Sander Grootelaar, Eddy Weusthuis, Bertus Nijhuis en Raymond Kienhuis. Deze leden van de sponsorcommissie bij carnavalsclub de Turftrappers zijn druk bezig met het organiseren van hun allereerste Business Tour om de sociale cohesie in het veendorpje te stimuleren.

“Net als ‘over de grens’ zijn ondernemers in Nederland ook best bereid om de deuren open te zetten voor het publiek. Althans dat vermoedden wij en dat blijkt inderdaad het geval, ook in Langeveen. Maar in plaats van een gewone bedrijvenroute wilden we toch wat meer doen en toen kwam Bertus Nijhuis met het idee om als het ware de Duitsers te kopiĆ«ren door dit te koppelen aan de combinatie kunst en ambachten”, legt Raymond uit. “Wij denken dat we met dit initiatief het lokale bedrijfsleven en de burger op een interessante manier met elkaar kennis kunnen laten maken, en hopen hiermee dat er diverse verbindingen ontstaan.”

Bertus: “Op zondag 7 mei kunnen deelnemers aan deze verrassingstour de borst nat gaan maken. Niet alleen gaan ze op bezoek bij 8 soms heel erg bijzondere en zeer diverse bedrijven, ook staat hen de meest uiteenlopende creaties van lokale hobbyisten en professionele kunstenaars te wachten.” De tour start in de plaatselijk kerk, waarna al wandelend of per vervoermiddel eigenlijk heel Langeveen wordt doorkruist. Plus natuurlijk Bruinehaar. “We gaan mensen echt verrassen, daar ben ik van overtuigt”, wispelt Else met een veelzeggende twinkeling in haar ogen.

Reacties