Thomas ter Haar gelukkige winnaar van de Boessenkoolprijs

Thomas ter Haar (links)
Foto: Pius X College

Thomas Ter Haar uit Tubbergen heeft de 48e Johan Boessenkoolprijs gewonnen. De leerling van het Pius X College in Almelo scoorde op sociale en collegiale vaardigheden alsook cijfermatig het hoogste tijdens zijn eindexamen VMBO metaaltechniek.

Bertus Schutmaat van het bedrijf Boessenkool in Almelo heeft Thomas de prijs uitgereikt. Behalve een oorkonde ontving de winnaar ook een zeer goed gevulde gereedschapskist, passend bij zijn eigen vakgebied.

Deze prijs werd al weer voor de 48e keer uitgereikt. De machinefabriek onderstreept hiermee de betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio. “Goed geschoold personeel is voor ons soort bedrijven van levensbelang”, aldus Schutmaat. Voor de aankomende generatie technici bestaat bij Boessenkool al in een vroegtijdig stadium aandacht. Niet alleen in de vorm van stageplaatsen, maar ook door bijvoorbeeld deze prijs. Een jaarlijkse stimulans voor de opleiding en haar leerlingen. Schutmaat: “Met deze prijs willen we uitdragen dat we jonge professionals, en zij die dat willen worden, uitdagen en stimuleren om de belangrijke innovaties voor morgen en overmorgen te gaan doen.”

Wereldprimeurs

Boessenkool realiseert uiterste precisie in metaalbewerkingen tot op extreem grote formaten. Hiervoor beschikt het Almelose bedrijf over bijzondere verspaningsmachines, om aan de meest uitzonderlijke wensen van klanten uit alle hoeken van de wereld tegemoet te komen. Het is dan ook niet voor niets dat het bedrijf de afgelopen jaren mocht meewerken aan maar liefst 10 wereldprimeurs en enkele zelfs geheel zelfstandig en onder eigen regie in de markt heeft gezet, zoals een elektrisch aangedreven trekker. Een prestatie die alleen maar behaald kan worden door continue te investeren in certificering, scholing en trainingen voor de medewerkers.

Thomas werkt momenteel als vakantiewerker bij Boessenkool, waar verspaning zijn favoriete werk is. Volgend schooljaar combineert hij dit werk met de vakopleiding SMEOT.

Reacties