Schröders en Potijk brengen paarden van het Roessingh naar vakantieadres

BWG Stables heeft samen met een chauffeur van transportbedrijf Potijk uit Geesteren de 16 paarden en pony’s van manege het Roessingh naar hun vakantieadres gebracht. De vertrouwde chauffeur van de manege is vorig jaar gestopt.

Vorig jaar nog zat de vrouw van internationaal springruiter Gerco Schröder, Evelien, achter het stuur van de vrachtwagen om de paarden weg te brengen. Zij had toen 6 jaar niet meer in een grote vrachtwagen gereden, maar wist moeiteloos de draad weer op te pakken. Dit jaar was groom Sonja van BWG stables erbij om de dieren te vervoeren.

Vanuit de manege gingen dit keer hoofd van de manege, Judy Branger, en de andere instructeurs en vrijwilligers mee naar het vakantieadres van de paarden in Lonneker om ze uit te laden. Daar blijven ze drie weken. BWG Stables en Potijk halen de dieren weer op. Mirjam Potijk: “We vinden het fijn op deze manier een steentje bij te dragen.”

De paarden van manege het Roessingh, waar ruiters met en zonder beperking kunnen paardrijden, gaan jaarlijks met vakantie naar een groot weide in de buurt. “Ze komen daarna uitgerust en met nieuwe energie terug in de stal en kunnen er weer een jaar tegenaan”, zegt Judy Branger.

De broers Ben, Wim en Gerco Schröder zijn sinds 2013 ambassadeur van stichting Manege het Roessingh.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen