Van Twente naar New York

Max de Boer (23) uit Manderveen en Danieck Oude Lenferink (23) uit Fleringen staan voor een grote uitdaging. Beiden rennen op 5 november aanstaande de marathon van New York. Dit doen zij om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Inmiddels hebben ze per persoon al meer dan €1.000 ingezameld.

Met een groep van 15 jonge mensen uit het hele land vormen Danieck en Max het visitekaartje van stichting Run for Life, opgericht in 2010 en ieder jaar bestaande uit andere lopers. Al sinds oprichting is KWF Kankerbestrijding het doel waar de stichting voor loopt.

Dat er dit jaar ook 2 Tukkers mee doen, is toevallig en zeldzaam. Danieck: “Ik wilde in 2017 graag een sportieve uitdaging aangaan en iets voor een goed doel doen. Ik hoorde van de stichting en gaf me afgelopen december op. Max kende ik wel, maar niet heel goed. Hij sprak mij in de zomer aan. Hij wilde graag doneren en gaf aan dat het hem ook ontzettend gaaf leek om zoiets te doen. Toevallig was een jongen uit het team geblesseerd geraakt en op zoek naar een vervanger, dus ik zei ‘we hebben nog een plekje vrij, dus als je dat serieus meent…?'” Meer dan 2 dagen bedenktijd had Max – die al veel lange afstanden liep en KWF Kankerbestrijding altijd al een fantastisch doel vond – niet nodig.

Nu maken ze dus samen deel uit van het team dat al geruime tijd bezig is met trainen en geld inzamelen. Er wordt van alles georganiseerd om geld op te halen, zowel door de stichting als door de lopers individueel. Voorbeelden zijn deelname aan de Dam tot Dam loop en een benefietfeest in Amsterdam. Danieck organiseerde in maart een pubquiz voor medestudenten in Groningen.

Wie de hardlopers wil sponsoren krijgt meer informatie hierover via de navolgende links:

Reacties