Proef met schoonmaken dak van De Wiekslag lijkt mislukt

Na enkele jaren van getouwtrek lijkt er eindelijk iets schot te zitten in het schoonmaken van het smerige dak op basisschool De Wiekslag in Tubbergen. Althans, bij de ingang voor de bovenbouw is inmiddels een deel van het dak heel wat minder smerig dan de rest.

Waar oorspronkelijk – net na de realisatie van het schoolgebouw – de kleuren er haast vanaf leken te spatten, is daarvan nu weinig meer te zien. De dakdelen zitten vol met een donkergroene aanslag, lijkt compleet verweerd en er is nauwelijks nog een kleurverschil te herkennen tussen de in een schuine hoek geplaatste panelen.

Schoonmaakbedrijf Veldhuis uit Hengelo nam gisteren een proef op de som door enkele vierkante meters aan oppervlakte van de vuiligheid te ontdoen. Of de schoonmaakactie wel voldoende heeft uitgehaald, valt echter te betwijfelen. Directeur Ronald Veldhuis wenst ook niets uit de doeken te doen over de uitgevoerde werkzaamheden. Welke methode(s) en materialen gehanteerd zijn, blijft daarmee eveneens nog in nevelen gehuld.

Het gebouw is eigendom van de gemeente. TOF Onderwijs, de overkoepelende basisonderwijsorganisatie, is de eindgebruiker. Deze heeft de test samen met Woningstichting Tubbergen laten uitvoeren, geeft TOF-directeur Cas Bartman aan. “Afhankelijk van de uitkomsten bepalen we hoe we verder gaan handelen”, verklaart hij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen