Broers uit Vasse gaan een ijskoude uitdaging aan

Conrad en Evert Groothuis
Conrad en Evert Groothuis
Foto: YouTube / Ice Road Tukkers

Komend voorjaar, als het in Nederland vermoedelijk al wel koud is, gaan 2 broers uit Vasse naar de Poolcirkel toe in hun ‘barrel’. Nog meer de vrieskou in, om het kort samen te vatten.

De gebroeders Conrad en Evert Groothuis, beide ondernemers, doen met een Volvo 740 mee aan de Arctic Challenge 2018 onder de naam ‘Ice Road Tukkers’.

Arctic Challenge 2018

De Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerste plaats komt. Kameraadschap staat voorop.

Bij deze ijskoude tour gaat het vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. Snelheid is geen criterium, maar de afstanden van de etappes zijn soms dusdanig lang dat dag en nacht doorgereden wordt en er dus aanspraak wordt gedaan op eenieders doorzettingsvermogen. Dit gebeurt vaak onder omstandigheden met veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen van ver onder nul (tot 40 graden is mogelijk). Het mag duidelijk zijn dat het uitgekozen voertuig op dergelijke omstandigheden moet zijn voorbereid.

In 8 dagen tijd wordt tussen de 6.000 en 7.000 km afgelegd naar een bestemming voorbij de Noordpoolcirkel. Voor een groot deel bestaat de toerrit uit het rijden over sneeuw en ijs en kunnen deelnemers in heel barre omstandigheden terechtkomen.

In 2018 gaat de 16e editie van start op 13 januari. De finish is op 21 januari. Ook in deze editie zijn er maximaal 35 teams.

Goed doel

Een andere charme is dat veel teams deze toerrit aangrijpen om geld in te zamelen voor een goed doel dat ze zelf uitkiezen. Conrad en Evert combineren de uitdagende ‘road trip’ met het ophalen van zoveel mogelijk donaties voor een goed doel: de Twentsewens Ambulance.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen