Spectaculaire opkomst nieuwe prins en adjudant de Dubbelkiekers

Prins Mark Tibbe en zijn adjudant Martijn Engelbertink
Prins Mark Tibbe en zijn adjudant Martijn Engelbertink
Foto: Dubbelkiekers

Hoe snel kan het gaan? Zaterdagavond 11 november, de datum waarvan elke carnavalsliefhebber weet: er gaat iets gebeuren. Precies 1 jaar en 1 dag geleden stapten prins Sebastiaan Masselink en adjudant Frank Nijhof het podium op.

Nu was het de tijd om het nieuwe duo aan het massaal opgekomen publiek te presenteren. Maar voordat het zover was werd er eerst afscheid genomen van de nog regerende prins en adjudant. Middels het traditionele afknippen van de veren op hun steek werd onder dankzegging afscheid genomen van Sebastiaan, Frank en hun partners Manon en Hugo. Allen werden opgenomen in de hofhouding van de dubbelgarde.

Het bleek de opmaat voor dé climax van de avond, ofwel de opkomst van de nieuwe prins en adjudant voor het seizoen 2017/2018. Onder de klanken van een opzwepend stuk muziek stapten uiteindelijk de nieuwe prins Mark Tibbe en zijn adjudant Martijn Engelbertink door het witte doek, bijgestaan door hun partners Ellen en Marjon.

Achtergrond

Prins Mark is in het dagelijks leven werkzaam bij de firma Cogas. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf in pelletkachels en andere duurzame energie technieken. Verder zat hij eerder bij de raad van elf van de Dubbelkiekers en was hij lid van de bouwploeg; zeker geen onbekende in de carnavalswereld.

Adjudant Martijn is in het dagelijks leven werkzaam bij Woertman natuursteen. Ook bij hem is het carnaval vieren niet onbekend. Zo is hij lid van de wagenbouwgroep de Oetkiekers.

Lijfspreuk

Beide heren hanteren als lijfspreuk voor dit jaar: An gas en steen’n hebt wie noe gin zin, vol energie knalt wie dit carnavalsjoar in

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen