Tientallen vluchtelingenkinderen verrast met cadeaus van Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land. Vanavond legde de goedheiligman een bezoekje af aan voetbalvereniging MVV’29, waar hij cadeautjes uitdeelde aan kinderen van vluchtelingen met een (tijdelijke) verblijfsstatus.

Wie zoet is, krijgt lekkers. Nederlandse kinderen groeien van jongs af op met deze wetenschap en dat is andere landen eigenlijk niet zo heel veel anders. Een traditie als Sinterklaas slaat daarom meteen aan, ook bij vluchtelingenkinderen – zo kon iedereen bij de gezichten van de allerkleinsten aflezen. Vol overgave zongen ze mee met diverse liedjes, trots gadegeslagen door hun ouders. “Ook voor hen is dit vaak de eerste keer dat zij hiermee in aanraking komen. Voor hun kinderen is dat niet anders”, vertelt Bert Wubbolts van VluchtelingenWerk.

Deze speciale sinterklaasbijeenkomst is een voortvloeisel van de jaarlijkse speelgoedbeurs, georganiseerd door een groepje ‘voetbalmoeders’ zoals Margo Wesselink. “Voor de mannen is natuurlijk al genoeg bij de voetbalclub en de beurs is echt iets vanuit een aantal vrouwen, wiens man en/of kinderen bij MVV’29 actief zijn. Heel leuk dat hier nu aandacht aan geschonken wordt”, zegt Wesselink over dit bijzondere sinterklaasfeest voor vluchtelingenkinderen. “Vorig jaar voor het eerst en nu op herhaling.”

Er werden zo’n 30 kleintjes blij gemaakt met ieder 3 cadeaus, ‘overgebleven’ van de speelgoedbeurs. Wubbolts: “Allemaal geweldig spul, soms nog spiksplinternieuw in de originele doos. Vaak zijn het de eerste cadeautjes die ze in jaren krijgen, na alle ellende die ze hebben meegemaakt. Afgelopen week hebben we alles laten inpakken door de dames en vervolgens naar de kantine van MVV’29 gebracht. Echt fantastisch hoe men zich hier maatschappelijk inzet, mijn grote complimenten daarvoor.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen