Fyon breidt uit naar Geesteren

Fyon Geesteren
Fyon Geesteren
Foto: Mark Mensink

Fysiotherapie Geesteren gaat per 1 januari 2018 de nieuwe loot aan de boom van Fyon vormen.

Het ‘zingt’ al even rond in Geesteren, maar vanaf het nieuwe jaar is het dan echt officieel. De fysiotherapiepraktijk van Joost en Marlies Uyterschout gaat over in andere handen. Of eigenlijk: verder onder een nieuwe vlag. “Wat ons betreft is continuïteit voor onze werknemers het allerbelangrijkste. Dat staat met stip op nummer één”, benadrukt het ondernemende echtpaar. “Er komt gewoon een tijd waarop je je achter de oren krabt en jezelf afvraagt wat voor de toekomst het beste is. Nou, dit dus. Zo simpel is het eigenlijk. Wij blijven niet eeuwig doorgaan, dus we gaan geleidelijk aan verder onder de vleugels van een groter geheel: Fysiotherapie Oost Nederland, afgekort Fyon.”

Fysiotherapie Geesteren heeft 3 vestigingen, waarbij men van allerlei markten thuis is: sport-, kinder-, geriatriefysiotherapie et cetera; het is bijna teveel om op te noemen. Joost en Marlies zijn in 1981 gestart met hun eerste vestiging, eerst aan de Dorpsstraat in het pand waar nu bakkerij De Kraai gevestigd is, en later in de Zuringstraat. Marlies: “Hier is nu ons kindercentrum, maar dan multidisciplinair. Vooral gericht op kinderen, dat wel.”

Wie denkt dat de ondernemende Uyterschout’s achter de geraniums gaan kruipen, komt bedrogen uit. Ze blijven ook voorlopig als fysiotherapeut werkzaam. Joost: “Ik ga niet opeens de hele dag op de racefiets zitten of zoiets. Alles wat je 30 jaar lang met heel veel plezier hebt gedaan, gooi je niet ineens weg. We blijven gewoon nog actief als fysio’s en krijgen nu extra ondersteuning via Fyon.”

Fyon gaat op korte termijn geen grote veranderingen doorvoeren. “Eigenlijk wordt de praktijk op eenzelfde manier voortgezet. De veranderingen vinden vooral achter de schermen plaats”, legt Fyon-directeur Steven Peters uit. “Dat is dan qua regelgeving, protocollen en verslaggeving bijvoorbeeld. Het onderhandelen met zorgverzekeraars. Alles wat niet met de patiëntenzorg te maken heeft. Er is een heel leuk en gemotiveerd team in Geesteren. De huidige programma’s en producten die we al langer aanbieden blijven gewoon. We continueren wat al goed is en in gezamenlijkheid bekijken we wat nog beter kan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen