Langeveense schooljeugd zet het beste beentje voor in hardloopclinic

Zaterdag zal weer een Turvenloop georganiseerd worden, een evenement om te wandelen en hard te lopen over verschillende afstanden.

Ook kunnen kinderen tijdens het loop- en wandelevenement meedoen aan een zogenaamde Kidsrun. Om hen hier letterlijk warm voor te laten lopen heeft de organisatie van de Turvenloop, in samenwerking met Fysiotherapie Langeveen-Manderveen en Buurtsportcoach Tubbergen, een aantal clinics georganiseerd.

Vorige week dinsdagmiddag waren de kinderen in Manderveen aan de beurt en donderdagmiddag de kinderen in Langeveen. Ze kregen spelenderwijs ‘les’ in hardlopen zodat ze goed voorbereid aan de wedstrijd mee kunnen doen. Kinderen kunnen deelnemen aan de Kidsrun in de categorieën 0-4 jaar (deze mogen ook eventueel gebruikmaken van een loopfiets), 5-8 jaar en 9-12 jaar.

Binnen elke categorie zijn er prijzen te winnen voor zowel jongens als meisjes en er is een prijs voor het meest gave carnavalspak die de kinderen tijdens het rennen mogen dragen. Om (andere) kinderen tijdens en na het hardlopen te vermaken, is er binnen bij zaal Waaijer een hele berg LEGO om mee te spelen. Deelname kost per kind €1 en ze krijgen allemaal een attentie voor hun inzet.

De kidsrun gaat vanaf 14.00 uur van start. Op www.turvenloop.nl is er specifieke informatie te vinden. De organisatie hoopt ook dit jaar weer op vele rode blije hoofdjes die over de finish komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen