Papsleef’n bezoeken families Hamer en Steggink

De hoogheden van de Papsleef’n zijn er maar druk mee. Onlangs brachten ze een bezoek aan de families Hamer en Steggink, die beiden in het dorp bekendstaan om hun ondernemersdrang.

Na ruim 100 jaar bedrijfsactiviteit aan de Dorpsstraat 31 gaat er een einde komen aan een icoon in Geesteren, café Steggink genaamd. Een plek waar relaties zijn opgebloeid, vriendschappen voor het leven zijn gesloten en gezelligheid altijd voorop staat.  Voor carnavalsvereniging de Papsleef’n stonden Harry en Yvonne Steggink altijd klaar. De ouderenmiddag, kaartverkoop voor de gala’s, feestlocatie op Papsleef’ndag en het eieren eten na het opruimen, zomaar een kleine greep van activiteiten waarmee zij ieder jaar opnieuw vol energie hun bijdrage geven aan het nieuwe carnavalsseizoen. Ditmaal is de lijfspreuk van de nieuwe hoogheden er eentje die de familie Steggink compleet op het lijf is geschreven: Ne goei’n Papsleef wet van anpakk’n.

De hoogheden, hofdames en overige leden van de Papsleef’n bedanken beide caféhouders van harte en wensen hen alle goeds voor de toekomst.

Hamer

Al 90 jaar is schoenen- en kledingwinkel Hamer aan de Dorpsstraat 65 een begrip in Geesteren. Begonnen in 1927 door Bernard Hamer die de schoenenwinkel opende en de scepter later doorgaf aan Jan en Ida Hamer. Nu, vele jaren later, is deze familiezaak niet meer weg te denken uit het straatbeeld en zijn de teugels in handen van Paul en Tania Hamer.

Ook carnaval zit in het DNA van de familie Hamer. Of beter gezegd, het Hamer-DNA zit diep in de carnaval. Jan Hamer is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor het succes van de Papsleef’ndag. In de beruchte ‘Nacht van Loohuis’ hebben Jan Hamer en een aantal oudgedienden de Papsleef’ndag van zaterdag naar zondag verplaatst. Haast iedereen was tegen deze verandering, want Oldenzaal had op de dag des heren al een grote optocht. De Hamer-telg ging tegen al dit advies in en de verandering móést plaatsvinden. Wat in het eerste jaar begon met een vol café Kottink is inmiddels uitgegroeid tot een evenement van formaat.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen