Vrijwillige voorlichters vieren 10-jarig bestaan van SOEK

Vrijwillige voorlichters SOEK
Vrijwillige voorlichters SOEK
Foto: SWTD

Gezond ouder worden, dat wil iedereen. De vraag is dan hoe dat het beste kan…

Sinds 2008 worden preventieve huisbezoeken aangeboden door Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland i.s.m. gemeente Tubbergen. Iedere inwoner van 80, 85 of 90 jaar komt in aanmerking voor zo’n bezoekje aan huis.

De bezoeken worden uitgevoerd door vrijwillige seniorenvoorlichters SWTD. De meeste voorlichters zijn al vanaf de oprichting van SOEK hierbij betrokken en leggen samen jaarlijks ongeveer 300  huisbezoeken af onder begeleiding van de adviseur senioren van de SWTD, Nicolet Plegt-Koedijk. “Inmiddels zijn we 10 jaar verder en nog steeds worden deze huisbezoeken jaarlijks uitgevoerd.”

Om bij dit jubileum en de inzet van deze geweldige vrijwilligers stil te staan, heeft Plegt-Koedijk de vrijwilligers van Tubbergen verrast met een gezellige lunch. “Middels deze lunch willen we onze vrijwillige voorlichters hartelijk danken voor hun hulp, inzet en motivatie en dankzij de informatie die zij verschaffen zijn heel veel inwoners een heel stuk wijzer geworden en weten ze waar ze aan kunnen kloppen voor hun hulpvragen”, vertelt ze.

Huisbezoeken?

Tijdens een huisbezoek biedt de seniorenvoorlichter vooral een luisterend oor. Er is tijd om vragen te stellen, om informatie te geven en ook om moeilijke, maar wel belangrijke onderwerpen te bespreken. Een huisbezoek duurt ongeveer een uur. Het is kosteloos en geeft geen verdere verplichtingen.

Door de signalen vanuit deze bezoeken kunnen de adviseurs senioren Ria Kamphuis en Nicolet Plegt-Koedijk weer hulp bieden om mensen langer zelfredzaam te maken, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Advies voor senioren

Wie vragen over SOEK graag eens in gesprek wil met een adviseur voor senioren, kan bellen of mail met:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen