‘Jongerenappartementen in Tubbergen rond de jaarwisseling bewoonbaar’

Rond de jaarwisseling moet het zover zijn. Dan zijn de nieuwe appartementen voor jongeren aan de Oranjestraat in Tubbergen gereed om bewoond te worden.

Eind dit jaar gaat het dan toch eindelijk opgeleverd worden, het appartementencomplex voor jeugd uit Tubbergen en omgeving die ‘hotel mama’ willen verlaten.

De fundering ligt er nog niet in, maar er wordt al wel hard gewerkt. Dat is eveneens te horen aan de luide muziek die ’s ochtends al behoorlijk vroeg te horen is, vertelde ‘buurman’ Peter Roelofs vanmiddag tot hilariteit van de aanwezigen bij het officiële startschot van de bouw. En hoewel de directeur-bestuurder van Woningstichting Tubbergen (WT) aangaf liever niet terug te willen blikken, gaf hij toch blijk van historisch inzicht door te vermelden dat het in elk geval een hele poos heeft geduurd aleer er op genoemde locatie nieuwbouw gepleegd heeft kunnen worden. In 2001 of 2002 waren er schijnbaar al de eerste plannen, al betrof het toen een andere doelgroep.

Voorlopig hoogtepunt

Op een gegeven moment schakelde de WT het bureau SOM= van Paul Scholten in, wat naar de haalbaarheid van meerdere scenario’s heeft gekeken. Het kwam tot de slotsom dat jongerenappartementen “helemaal nog niet zo’n gek idee waren”. Sindsdien werd er ‘gevochten’ om alles tot een goed einde te brengen, met vandaag de officiële start van de bouw als voorlopig hoogtepunt.

Bouwbedrijf Steggink uit Reutum zorgt voor de realisatie van het nieuwbouwplan, iets dat architectenbureau pr8 van Joost Perik uit Tubbergen ontworpen heeft.

Oplevering

Eind mei, begin juni komen de ongeveer 30 jongeren die interesse hebben getoond voor een huurappartement, wederom bij elkaar. “Dan gaan we spijkers met koppen slaan wat de verhuur betreft”, aldus Roelofs.

Het gehele complex bestaat eigenlijk uit 5 eenheden met elk 3 woonlagen, waardoor het totaal op 15 appartementen komt. Roelofs: “Mocht het nu in de toekomst zo zijn dat er geen vraag meer is naar huurappartementen, kunnen we het als 5 aparte woningen verhuren. Of bij een paar ervan, maar dat is op dit moment allemaal nog ‘koffiedik kijken’.”

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen